Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern es compromet a realitzar la variant de Vielha el 2012

El Govern es compromet a realitzar la variant de Vielha el 2012

20/01/2010 23:34

L'alcalde de Vielha e Mijaran, Pau Perdices, s'ha reunit aquest dimecres amb el director general de Carreteres, Jordi Follia, per tractar les principals propostes sectorials en matèria de mobilitat al municipi, entre elles, la variant de Vielha. Follia ha informat a l'alcalde de la finalització de l'estudi d'impacte ambiental i constructiu de la futura infraestructura.

La creació de la variant, prevista pel 2012, permetrà establir la transformació de les travesseres urbanes en passeig. Segons ha manifestat l'alcalde, "aquest fet suposarà avançar en el projecte de convertir el centre històric de Vielha en una zona lliure de vehicles". En relació amb l'execució de les obres, s'estableix un termini de 2 anys.

D'altra banda, el director General de Carreteres ha assumit el compromís d'intervenir davant del Ministeri de Foment per a la millora immediata de la cruïlla sobre el riu Garona a la N-230, ja que "es tracta d'un punt conflictiu". Sobre la C-28 entre Salardú i Baqueira, que es troba en fase de licitació, Follia no dóna garanties sobre la finalització de les obres de millora abans del 2011. En aquest sentit, l'alcalde considera que "és una prioritat pel consistori tenint en compte les afectacions socials, econòmiques i turístiques que té sobre Vielha".

Perdices ha presentat els projectes de mobilitat que es contemplen en un futur, entre els que hi destaca la creació d'un pas de vianants sobre el riu Garona que permetria la connexió del centre de Vielha amb la zona de Eth Solan. En aquest sentit, ha sol·licitat cofinançament amb el departament per executar-ho. Així mateix, demana que es mantingui el servei de taxi a la demanda "perquè es tracta d'un bon servei en quan a la mobilitat". També demana que el transport públic d'autobusos "es faci de forma integrada amb la possibilitat d'abonaments tal i com s'ofereix actualment a l'àrea metropolitana de Barcelona". L'alcalde creu que el preu del viatge d'anada i tornada de Vielha a Barcelona és "excessiu" perquè supera els 60 euros "i cal millorar l'oferta de preus en els desplaçaments llargs com el Vielha-Lleida o Vielha-Barcelona".

Mostrar formulari de contacte