Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El govern espanyol endarrereix sis mesos el decret de limitació de crèdits dels ajuntaments

El govern espanyol endarrereix sis mesos el decret de limitació de crèdits dels ajuntaments

Albert Batalla lamenta "la improvisació constant" del govern Zapatero, tot i que considera que posposar l’aplicació de l'ordre permetrà estructurar la inversió pel 2011 El consistori ha aprovat aquest dilluns en un ple d’urgència un crèdit de 540.000 euros

Plaça dels Oms
Plaça dels Oms
25/05/2010 12:32

El govern espanyol ha fet marxa enrere i ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) una “correcció d'errors” on modifica la data d'entrada en vigor de la limitació de crèdits als ajuntaments i l'endarrereix sis mesos. El BOE va publicar dilluns un primer decret que establia que els ajuntaments no podrien demanar crèdits a partir d'aquest dimarts, fet que va provocar les queixes dels consistoris -entre ells el de la Seu d’Urgell- i fins i tot presses per aprovar durant la jornada d'ahir la signatura de crèdits, que en el cas de la capital urgellenca ascendien a 540.000 euros.

Finalment, avui la publicació del BOE estableix que la data d'entrada en vigor de la limitació és l'1 de gener del 2011 i que el decret tindrà vigència fins al 31 de desembre del 2011.

En aquest sentit, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, s’ha mostrat crític amb les decisions que està prenent el Govern espanyol “de forma improvisada i a cop de titular”. Tanmateix, ha remarcat que el canvi de terminis permetrà estructurar la inversió per a l'any que ve “sempre essent conscients de la conjuntura econòmica de crisi en la qual ens trobem i, tal i com s'està fent, sense estirar més el braç que la màniga”.

El batlle urgellenc assenyala que des del consistori ja s’ha aprovat el Pacte d’Austeritat, amb mesures importants de rebaixa en el capítol 1 de personal o del sou dels regidors. Tot i així, advoca per mantenir els convenis amb altres institucions per a fer possibles projectes importants per a la ciutat, com ara l’Espai Ermengol o bé la residència per a la Gent Gran, que s’han de finançar amb recursos externs. I puntualitza: “Les dificultats econòmiques no són cap novetat per als consistoris, el finançament dels quals no s’ha abordat mai seriosament”.

Batalla ha especificat en declaracions a RàdioSeu que l’aprovació d’aquest dilluns en ple extraordinari del crèdit de 540.000 euros anava destinada a arranjaments de la via pública i material per a les brigades. “Aquests diners eren imprescindibles per tirar endavant el treball del dia a dia a la ciutat”, remarca. Així mateix, l’alcalde urgellenc recorda que els ajuntaments “han de continuar mantenint la qualitat dels recursos i serveis que ofereixen, malgrat que els ingressos per obres i construccions o els ajuts de participació en fons estatals o d’altres administracions s’han reduït de forma dràstica”.

Mostrar formulari de contacte