Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern espanyol paga mig milió d'euros l'any pel lloguer de l'ambaixada a Andorra

El Govern espanyol paga mig milió d'euros l'any pel lloguer de l'ambaixada a Andorra

És una de les úniques delegacions que inclou la residència, i té un cost de 42.000 euros mensuals, per davant de la de Moscou. De mitjana, el Ministeri d'Exteriors destina uns 24 milions anuals a l'arrendament de totes les seves seus diplomàtiques

Andorra
Andorra
05/01/2018 12:55

El Govern espanyol paga actualment al voltant de 500.000 euros anuals pel lloguer de la seva ambaixada al Principat d'Andorra, segons les dades que ha fet públiques l'executiu a Europa Press, i de les quals s'ha fet ressò RTVA.

De fet, aquest arrendament és el més car dels lloguers de les residències que paga l’Estat espanyol. En concret, li costa 42.662 euros mensuals. Un dels motius és que és dels pocs immobles que és alhora ambaixada i residència, equiparant-se per exemple a la de Pequín, que costa gairebé 37.000 euros mensuals. El lloguer de la delegació espanyola a Andorra se situa per davant de la de Moscou, que costa 37.839 euros mensuals.

Segons les mateixes informacions, en total, el Ministeri d’Afers Exteriors espanyol destina uns 2 milions d’euros cada mes -24 milions l'any- per pagar els lloguers d’ambaixades, consolats, oficines, residències i locals arreu del món.

Mostrar formulari de contacte