Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'UTE del túnel de Tresponts ja busca una nova empresa per a la perforació de les galeries d'evacuació

L'UTE del túnel de Tresponts ja busca una nova empresa per a la perforació de les galeries d'evacuació

El Govern ha recordat a l'adjudicatària la necessitat de no demorar els terminis previstos després que la companyia subcontractada, OSSA, ha renunciat a continuar l'obra encomanada per discrepàncies econòmiques
Obres de construcció del túnel de Tresponts
18/09/2019 20:15

La Unió Temporal d'Empreses que construeix el túnel de Tresponts (formada per Copcisa i Acciona) ja busca una altra empresa per executar les galeries d'evacuació, després que la companyia subcontractada OSSA -que s'ha encarregat fins ara de la perforació del túnel- ha aturat la seva activitat i se n'ha anat de l'obra per discrepàncies de caire econòmic.

En declaracions a RàdioSeu, l'alcalde d'Organyà, Celestí Vilà, ha explicat aquest dimecres que les informacions que els han facilitat apunten OSSA no ha arribat finalment a cap acord amb l'UTE per seguir col·laborant i "se n'han anat a una altra obra".

Vilà ha matisat que el Govern està al corrent d'aquesta situació, si bé ha estat un conflicte exclusivament entre les empreses implicades. Al respecte, ha assegurat que l'executiu està "al corrent de pagament" amb les empreses implicades i, per tant, no seria un problema d'impagament. Per tot plegat, l'executiu ja ha instat l'adjudicatària que aquesta vacant sigui coberta de manera imminent, mitjançant una altra empresa, tot recordant que l'UTE podria ser penalitzada en cas que hi hagi retards en els terminis previstos d'execució.

La resta de les obres continuen

Al respecte, des de l'Ajuntament d'Organyà recorden que, tot i que ja s'ha acabat la perforació del túnel, de 1.300 metres, encara resten per fer diverses parts de l'obra. A banda de les galeries d'evacuació (que només comporten entre dos i tres mesos de feina), també s'ha d'executar tota la part relativa a acabaments, aïllament, asfaltatge, accessos, desaigües i il·luminació, entre d'altres. Tota aquesta part -en la qual s'hi segueix treballant a data d'avui- implica un any més de treballs abans no es pugui inaugurar el vial. Cal recordar que el termini d'execució previst del conjunt de l'obra és de tres anys.

Mostrar formulari de contacte