Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern licita la millora de la C-462 en el tram d'Adraén a la cruïlla d'Artedó

El Govern licita la millora de la C-462 en el tram d'Adraén a la cruïlla d'Artedó

El projecte és la primera part de la reforma de la carretera de la Seu d'Urgell a Josa i Tuixent. L'actuació consisteix en la renovació del ferm i a millora del drenatge en un tram de prop de 15 quilòmetres

Primera fase de millora de la carretera C-462 (TES)
Primera fase de millora de la carretera C-462 (TES)
24/07/2019 19:05

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de les obres per a la millora de la carretera C-462 en el tram entre Adraén (al municipi de la Vansa i Fórnols) i la cruïlla d’Artedó (Alàs i Cerc). L'execució d'aquest tram ha de suposar la primera part de l'anunciada remodelació integral de la via que connecta la Seu d'Urgell amb el municipi de Josa i Tuixent.

Els treballs suposaran una inversió de 3,7 MEUR i consistiran en la renovació del ferm i la millora dels elements de drenatge i de seguretat de la carretera, en un tram de prop de 15 quilòmetres. Es preveu que les obres comencin la primavera de 2020 i tinguin una durada de 10 mesos.

La C-462 pertany a la xarxa comarcal de carreteres de la Generalitat i, a banda de ser la via d'accés a Tuixent, permet també connectar la Seu d'Urgell amb el Solsonès i el Berguedà, a través de Sant Llorenç de Morunys i de Gósol respectivament. És una carretera de muntanya que presenta un traçat complex i sinuós. El Departament de Territori ha programat la millora integral d'aquesta via de comunicació, juntament amb un tram de la C-563.

Les obres estan programades en quatre fases, tot començant pel tram que ara es licita pel fet de ser el més proper a la capital de l'Alt Urgell, tot enllaçant amb la carretera local LV-4008. Els treballs que ara s'impulsen abasten consistiran principalment en la reparació prèvia dels trams on el ferm presenti més desgast i l'estesa d'una nova capa de paviment per afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció.

Alhora, es preveu la millora dels elements que faciliten el drenatge de la carretera. Així, es construiran cunetes revestides de formigó, que també permetran donar un sobreample a la via. D'altra banda, s'adequarà la senyalització i s'instal·laran noves barreres de seguretat laterals, que inclouran les proteccions per a motoristes en els trams on sigui necessari.

 

Mostrar formulari de contacte