Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern preveu ampliar el Parc Natural de l'Alt Pirineu amb 6.521 hectàrees més

El Govern preveu ampliar el Parc Natural de l'Alt Pirineu amb 6.521 hectàrees més

Santi Vila diu que la proposta està a punt de sortir a informació pública El conseller assegura que la mesura és fruit del consens amb el territori

Santi Vila - PNAP
Santi Vila - PNAP
25/02/2015 20:26

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat que la proposta d'ampliació del Parc Natural de l'Alt Pirineu contempla augmentar la superfície protegida amb 6.521 hectàrees més. Aquesta ampliació suposarà arribar a les 76.371 hectàrees protegides.

Vila ha dit que el document arriba a la recta final i és fruit del consens amb el territori. La petició d'ampliació ha vingut de la mà de cinc ajuntaments: Alins, Alt Àneu, la Guingueta d'Àneu, Soriguera i les Valls de Valira. Els sectors ampliats són adjacents al Parc i inclosos dins de la Xarxa Natura 2000 o el PEIN i es tracta superfícies d'alt valor natural o reduïda dimensió que havien quedat exclosos del Parc.

El conseller ha explicat que el document d'ampliació ja està a punt per sortir a informació pública i ha afegit que l'ampliació ha de ser una realitat l'any 2016. Aquesta proposta inclourà una memòria tècnica, una cartografia dels àmbits d'ampliació, una proposta de Decret d'ampliació, una memòria jurídica general i una d'avaluació d'impacte.

L'ampliació comporta ampliar prop d'un 10% la superfície del parc natural: Alins (170 hectàrees), Alt Àneu (1.457 hectàrees), Farrera (2.585 hectàrees), Soriguera (262 hectàrees) i les Valls de Valira (2.044 hectàrees).

El conseller ha afegit que tota ampliació ha d'anar acompanyada d'un augment en la dotació econòmica i ha destacat les oportunitats de dinamització econòmica i turística que el Parc Natural representa pel Pirineu.

Vila ha sentenciat que amb aquesta ampliació es compleix un dels objectius de legislatura i arriba després d'un procés de diàleg intens amb el territori.

Mostrar formulari de contacte