Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern preveu tenir aquest juliol un document preliminar del Pla Director de l'aeròdrom de la Cerdanya

El Govern preveu tenir aquest juliol un document preliminar del Pla Director de l'aeròdrom de la Cerdanya

Els ens municipals revisaran posteriorment la proposta, que s'espera que s'aprovi inicialment a la tardor

Aeròdrom de la Cerdanya (Foto: ACN)
Aeròdrom de la Cerdanya (Foto: ACN)
13/07/2018 21:40

El Govern preveu tenir "enllestit" aquest juliol un document preliminar del nou Pla Director Urbanístic Aeroportuari (PDUA) de l'aeròdrom de la Cerdanya. Amb l'objectiu de redactar la proposta, el secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, s'ha reunit aquest divendres a Puigcerdà amb els ajuntament de Das i Fontanals de Cerdanya, el Consell Comarcal cerdà i el Síndic de Greuges.

Un cop enllestit el document preliminar, l'informe es lliurarà als ens municipals per a la seva revisió. Posteriorment, es posarà a disposició dels ciutadans per a la seva consulta. Durant la fase de revisió, els consistoris podran fer aportacions i suggeriments al projecte. Amb aquesta informació es donarà forma al document que s'espera que s'aprovi inicialment a la tardor i que se sotmetrà a informació pública.

El PDUA de l'aeròdrom de Cerdanya es va aprovar inicialment l'any 2015, però la seva aprovació definitiva es va posposar per les critiques sorgides al territori. La conselleria de Territori i Sostenibilitat no preveu augmentar la capacitat operativa ni admetre aviació comercial a l'aeròdrom, sinó mantenir-hi l'aviació lúdica i esportiva, els globus aerostàtics o el vol a vela com les activitats de referència.

En l'actualitat s'estan tramitant els PDUA dels aeròdroms d’Igualada-Òdena i Empuriabrava, mentre que l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell i l’aeròdrom del Bages ja en tenen un de vigent.

Mostrar formulari de contacte