Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern referma la seva aposta per la candidatura als Jocs d'Hivern

El Govern referma la seva aposta per la candidatura als Jocs d'Hivern

Meritxell Budó veu el projecte com "una oportunitat per situar el Pirineu al mapa, tant a nivell intern com internacional". La consellera de la Presidència també es marca l'objectiu d'augmentar la presència de dones a les directives de clubs esportius

Meritxell Budó (Foto: Govern)
Meritxell Budó (Foto: Govern)
17/09/2019 12:05

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha refermat aquest dilluns l'aposta inequívoca de la Generalitat de Catalunya per la candidatura Pirineus-Barcelona als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern de l'any 2030. Budó ha assegurat que es plantegen aquest repte com un "dels dos grans projectes ambiciosos de país" en matèria d'esport de cara als propers anys, juntament amb la Llei de l'Esport i de l'Activitat Física.

En el marc de l'acte del 15è aniversari de l'entitat Sport Cultura Barcelona, la consellera ha assegurat que “la voluntat del Govern és afrontar la candidatura dels Jocs Olímpics com una oportunitat per situar el Pirineu en el mapa, tant a nivell intern com a escala internacional”. Per això, apunta, el mes de març passat ja es va aprovar el Programa de Preparació de la candidatura, “un instrument que ens ha de permetre adoptar des del Govern de la Generalitat, de manera consensuada amb el territori, les decisions més adients”.

Al respecte, Meritxell Budó ha subratllat que la proposta olímpica serà "un projecte basat en el respecte al territori i a un entorn natural únic, en el qual l’esport té i tindrà cada vegada un rol més determinant". Pel que fa a la projecció internacional, creu que és "una oportunitat per descobrir al gran públic el tresor natural que representen els Pirineus". Així, la representant del Govern conclou que "de fet, els Jocs són el catalitzador i, alhora, el motor per redissenyar la política de muntanya per al segle XXI i per al conjunt dels Pirineus”.

Potenciar els valors de l'esport

Pel que fa a l'altre gran projecte esportiu de país, la nova Llei de l’esport, la titular de Presidència ha recordat que el passat mes de juliol es va arribar a un acord amb la UFEC per “impulsar una llei que ens permeti avançar en la professionalització dels nostres dirigents esportius" i que, paral·lelament, "acceleri la incorporació de les dones en les directives de les entitats esportives". L'objectiu final és garantir "un finançament digne i estable per a l’esport".

Aquesta llei també planteja aprofitar "totes les potencialitats de l’activitat física i l’esport com a eina d’integració social i de formació en els millors valors”. Segons Meritxell Budó, “l’esport i la cultura aporten valors que impacten positivament en la salut, la cohesió social i la construcció de comunitat". També impliquen, conclou "promoció i internacionalització de Barcelona i de Catalunya i aporten desenvolupament social i també desenvolupament econòmic", per la qual cosa creu que "cal que treballem tots junts per fer possible una societat millor”. 

Mostrar formulari de contacte