Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern situa ara 'a principis d'estiu' la consulta sobre els Jocs d'Hivern

El Govern situa ara 'a principis d'estiu' la consulta sobre els Jocs d'Hivern

L'executiu modifica la Llei de consultes populars no referendàries per promoure consultes supramunicipals. La pregunta sobre la candidatura olímpica serà binària, de "sí" o "no"
Reunió del Consell Executiu del Govern (Foto: ACN)
15/03/2022 14:31

El Govern situa ara "a principis d'estiu" la consulta sobre els Jocs d'Hivern. Així ho ha explicat la portaveu, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa d'aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu.

De moment, el Govern ha aprovat un decret llei que modifica la Llei 10/2014, del 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i d’altres formes de participació ciutadana. S'ha afegit un punt a l’apartat 3 de l’article 4 que permet al president promoure i convocar consultes simultàniament en més d’un municipi, comarca o vegueria, sobre assumptes relacionats amb competències o interessos de la Generalitat. També s'ha donat el vistiplau a l’ampliació dels membres de la Taula de representació territorial del projecte de la candidatura olímpica.

Amb aquest recurs de legislació d’urgència, el president Pere Aragonès podrà promoure i convocar la consulta sobre la candidatura per als Jocs d'Hivern del 2030. Amb la modificació, ja es podran fer consultes d’abast supramunicipal superior al municipi, comarca o vegueria.

Pregunta binària

El Govern considera que un projecte de les dimensions d’una candidatura olímpica, amb les implicacions esportives, econòmiques, socials i ambientals que comporta, requereix que les persones "més directament afectades" per la seva celebració puguin manifestar la seva voluntat al respecte. Plaja ha afegit que la pregunta serà binària, de "sí" o "no". El Govern ha tornat a descartar la incorporació del Berguedà, el Ripollès i el Solsonès a la votació.

Mostrar formulari de contacte