Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Gran Recapte recull més de 13.500 quilos d'aliments a la Seu

El Gran Recapte recull més de 13.500 quilos d'aliments a la Seu

Els organitzadors agraeixen l'increment de la col·laboració ciutadana, que ha estat aproximadament d'un 30% Prop d'un centenar de voluntaris han fet possible l'acció solidària a l'Alt Urgell

01/12/2014 13:32

El Gran Recapte d'Aliments ha aconseguit recollir enguany més de 13.500 quilos de productes a la Seu, segons dades provisionals. Les entitats i institucions organitzadores han agraït la gran col·laboració de compradors, supermercats i col·lectius diversos, que ha permès incrementar les xifres de l'any passat.

Un dels responsables del Gran Recapte, Lluís Anton Nodar, ha detallat que les xifres no són definitives ja que encara s'està recollint aliments en diferents pobles de l'Alt Urgell. En tot cas, Nodar es mostra molt satisfet per la implicació de prop d'un centenar de voluntaris i calcula que s'haurà recollit un 30% més d'aliments que ara fa un any, un fet que considera extraordinari.

Nodar creu que, en la situació actual, els ciutadans estan molt conscienciats amb la finalitat del banc d'aliments, com també amb els productes que es necessiten i amb el fet que tot allò que es recull a l'Alt Urgell es reparteix a nivell local, entre persones i famíies de la comarca.

Des del Gran Recapte també han agraït la col·laboració d'escolars i entitats. Per exemple, en els cartells que han dissenyat enguany alumnes de l'Escola Albert Vives per explicar quins són els aliments més necessaris per donar.

A l'Alt Urgell, l'acció solidària l'han organitzat conjuntament el Consorci d'Atenció a les Persones, Càritas d'Urgell, La Seu Solidària i Creu Roja, amb l'ajut dels principals supermercats de la comarca, que cedien un espai a l'entrada dels establiments. A Organyà també hi han col·laborat amb una parada instal·lada a la Fira de Sant Andreu.

Al conjunt de Catalunya, es calcula que el Gran Recapte ha aconseguit unes 4.000 tones d'aliments, una quantitat que permetrà ajudar les persones en situació de pobresa al llarg de l'hivern.

  • Gran Recapte 2014 - La Seu
    Gran Recapte 2014 - La Seu
  • Gran Recapte 2014 - Organyà
    Gran Recapte 2014 - Organyà

Mostrar formulari de contacte