Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Grifone Seu Mountain Festival acollirà més de 500 participants

El Grifone Seu Mountain Festival acollirà més de 500 participants

El centre neuràlgic d’aquest festival esportiu dels Pirineus serà el Parc Olímpic del Segre

Presentació Grifone La Seu Mountain Festival
Presentació Grifone La Seu Mountain Festival
29/06/2007 11:52

Aquest matí s’ha presentat públicament a l'ajuntament de la Seu el Grifone La Seu Mountain Festival que tindrà lloc a les instal·lacions olímpiques del Parc Olímpic del Segre els dies 7 i 8 de juliol (dissabte i diumenge), tot coincidint amb la festivitat de Sant Ot. L'acte ha anat càrrec del director comercial de Thisplay, empresa organitzadora, Lluís Genero; el director de Grifone, patrocinadora d’aquest esdeveniment esportiu, Jordi Alcubierre; i del regidor de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, Albert Batalla.

El Grifone La Seu Montain Festival té com a objectiu popularitzar els esports de muntanya i a la natura a través de diverses proves (multiesport) per a tots els nivells. El dissabte 7 de juliol s'ha previst un duatló de muntanya, un triatló de muntanya i un triatló infanti. Per diumenge 8 de juliol està programada una cursa de muntanya, una marxa cicloturista en BTT i una marxa nòrdica (nordic walking). Així mateix, els participants podran optar per a participar a una prova el dissabte 7 de juliol i/o una altra el diumenge 8 de juliol, i gaudir després d’un esmorzar popular.

La segona edició del Grifone La Seu Mountain Festival comptarà amb uns 500 participants, augmentant així el nombre d’inscrits de l’edició de l’any passat en què van prendre-hi part 200 persones. Lluís Genero de Thisplay ha remarcat que l’objectiu “és que aquest esdeveniment esportiu creixi any rere any per arribar al 2011 als 2.000 participants, tot incorporant noves proves de muntanya com l’escalada, curses d’orientació raids, etc., i convertir-se en un referent al Pirineu”.

Per la seva part, el regidor de l’Ajuntament urgellenc, Albert Batalla, ha remarcat al respecte “la vocació esportiva de la ciutat”. Batalla ha afegit que des de l’Ajuntament es vol potenciar La Seu d’Urgell i el seu entorn com centre de pràctica d’esports a la natura. El regidor urgellenc ha destacat també que la celebració d’aquest esdeveniment esportiu per Sant Ot (dissabte, 7 de juliol), així com també amb el Festival de Música Tradicional Sons de Muntanya és “una aposta per recuperar aquesta festivitat de la nostra ciutat”.

Un esdeveniment multiesportiu

La cursa de muntanya de 12 km es realitzarà en un 90% per camins i corriols, disposant de 2 avituallaments líquids durant el recorregut i de l'avituallament líquid i sòlid al final.

A la marxa de BTT, es podrà optar per una distància curta (32km) i una llarga (51km), passant les dues per pistes marcades del centre de BTT de l'Alt Urgell. També s'habilitaran avituallaments líquids durant el circuit, i líquids i sòlids al final de les etapes.

La marxa nòrdica comptarà també amb una distancia curta (10km) i una altra més exigent (20km), amb tots els components de les curses de muntanya però sense caràcter competitiu. Sens dubte aquesta és la millor opció pels esportistes que s'ho prenguin amb més calma i que vulguin introduir-se en aquesta saludable activitat tan extensa als països nòrdics. Un monitor especialista explicarà els trets més importants i donarà uns consells pràctics abans de començar.

El triatló de BTT començarà amb la natació (de 700m) al canal d'aigües tranquil·les del Parc del Segre, per seguir després amb el tram de BTT (32km) per les pistes marcades i acabar corrent 5km a la vora del riu Segre.

El duatló de BTT passarà pels mateixos indrets que el triatló, però començant amb la cursa de 5km a peu, seguint amb 32 km de BTTi acabant corrent 2 km i mig.

El triatló infantil, quasi dels únics que es celebren a Catalunya, es durà terme al voltant del canal d'aigües tranquil·les del Parc Olímpic del Segre, amb dues distancies a escollir en funció de l'edat:

De 7-10 anys: 25 metres de natació, 1.500 metres en bicicleta i 500 metres cursa a peu.

De 0-14anys: 100 metres de natació, 1.500 metres en bicicleta i 1Km de cursa a peu.

El centre d'operacions estarà al Parc del Segre des d'on es donaran les sortides i on hi haurà les arribades, on es distribuirà l'avituallament final i l'esmorzar popular. També s'hi podran utilitzar els serveis que ofereixen les instal·lacions: dutxes, vestidors, etc. I on s'efectuaran els lliuraments de premis….

Tots els participants seran obsequiats amb una samarreta tècnica Grifone i altres obsequis com gels energètics, cremes solars, sucs de fruita, etc. I estaran convidats a l'esmorzar popular final de festa diumenge al matí.

La web de la prova conté tota la informació sobre les inscripcions: www.grifonelaseumountainfestival.com

Mostrar formulari de contacte