Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El jovent entre 14 i 29 anys representa el 20% de contagiats de COVID-19 a la Cerdanya

El jovent entre 14 i 29 anys representa el 20% de contagiats de COVID-19 a la Cerdanya

Fins al desembre, a la comarca s'havia diagnosticat 1.524 positius, dels quals uns 300 corresponen a aquesta franja, amb especial incidència fins als 18 anys. La Taula de Salut Jove ha analitzat la presència de la pandèmia en el col·lectiu

Carrer Major de Puigcerdà
Carrer Major de Puigcerdà
02/02/2021 18:58

L’Oficina Jove de la Cerdanya ha celebrat aquesta setmana passada una reunió de la Taula de Salut Jove, amb la intervenció d'una trentena de persones, entre elles diversos agents de la comarca, tècnics i polítics, dels àmbits de joventut, serveis socials, salut, seguretat i educació. També hi van participar representants de la Coordinació Territorial de Joventut de Girona i del Servei de Promoció i Salut Comunitària a Lleida i Alt Pirineu i Aran.

La trobada tenia com a principals objectius la presentació de l'Estratègia lila i l’anàlisi de la incidència de la COVID-19 entre els joves de la comarca. Pel que fa a la presència del coronavirus a la comarca, s'ha analitzat les dades de contagiats per coronavirus a la Cerdanya i s'ha explicat que fins al desembre de 2020 un total de 1.524 persones de la comarca s’havien contagiat de COVID-19. I d'aquesta xifra, unes 300 persones (el 20% del total) eren joves d’entre 14 i 29 anys. A més a més, d'aquesta franja, 121 contagiats (el 41%) tenia entre 14 i 18 anys.

Amb tot, la voluntat de la Taula Jove -la primera des de la trobada de 2018- és que serveixi com a punt de partida per treballar projectes conjunts i compartir recursos comarcals per millorar la situació dels joves, com també per posar en valor les accions que s’estan duent a terme a la comarca.

Estratègia Lila

Pel que fa a l’Estratègia Lila, és un projecte de prevenció i abordatge de les violències masclistes i LGTBIfòbiques en l’oci nocturn, liderat per la Taula de Referents de Salut Jove de Girona. Està format per tres pilars: el pla estratègic d’abordatge, el protocol d’actuació i el punt lila, estructurat com un espai d’informació, sensibilització i assessorament. D’aquesta manera, la seva voluntat és posar aquests recursos a l’abast dels municipis per sensibilitzar, detectar i atendre les violències de gènere a la comarca.

En aquesta línia, al llarg de la Taula Jove també s’han presentat els resultats de la campanya 'De nit 0,0: 0 agressions, 0 agressors', una iniciativa comarcal de les àrees de Joventut i Serveis Socials del Consell Comarcal de la Cerdanya nascuda el 2019. Així, s’han establert les propostes d’actuació futures per al 2021. Es pretén seguir treballant perquè la campanya tingui més presència en els espais d’oci nocturn públics.

Mostrar formulari de contacte