Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Leader Natura potenciarà 60 experiències de comarques rurals de Catalunya

El Leader Natura potenciarà 60 experiències de comarques rurals de Catalunya

Aquest projecte treballa en col·laboració amb els espais naturals de cada territori. Entre d'altres, hi participen els parcs de l'Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró i la reserva de Boumort

Reunió del projecte Leader Natura, a Sort (Foto: ACN)
Reunió del projecte Leader Natura, a Sort (Foto: ACN)
13/07/2016 09:59

El projecte Leader Natura ha celebrat aquest dimarts a Sort una sessió de treball per potenciar experiències turístiques a les comarques rurals de Catalunya. A la jornada hi han participat tècnics del Parc Natural de l'Alt Pirineu, el Parc Nacional d'Aigüestortes, de la Reserva de Caça i de turisme.

Marian Rius, gerent Consorci Leader Pirineu Occidental, ha explicat a l'ACN que l'objectiu és dissenyar 60 experiències turístiques rurals relacionades amb la natura per poder oferir als visitants. Aquest projecte té de durada un any i compta amb un pressupost de 120.000 euros. Un cop identificades les 60 experiències una empresa especialitzada les treballarà per comercialitzar-les de la millor manera. Les experiències que es promocionaran seran activitats ja existents i d'èxit com per exemple la pràctica del ràfting al Pallars Sobirà, les visites al romànic a l'Alta Ribagorça o l'entrada al Parc Nacional d'Aigüestortes des de la Val d'Aran.

Leader Natura és la continuïtat del projecte FemPARC. És una iniciativa que sorgeix amb l'objectiu d'incentivar el desenvolupament socioeconòmic dels espais naturals protegits i les seves zones d'influència, tot fent-lo compatible amb la protecció i conservació de l'entorn. És un projecte de cooperació entre els diferents grups Leader de Catalunya, liderat pel Consorci Leader Pirineu Occidental.

El Leader Natura compta amb 8 grups i 9 espais protegits de Catalunya: els Parcs Naturals de l'Alt Pirineu, Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Cadí-Moixeró, Zona Volcànica de la Garrotxa, els Ports, Serra de Montsant i Capçaleres del Ter i Freser, juntament amb la Reserva de Caça de Boumort i PNIN de Poblet.

Mostrar formulari de contacte