Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El MARM invertirà 5 milions d'euros per a la realització d'actuacions de desenvolupament rural a la Ribagorça Romànica

El MARM invertirà 5 milions d'euros per a la realització d'actuacions de desenvolupament rural a la Ribagorça Romànica

13/07/2011 14:35

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha signat aquest dimecres a Madrid un conveni de col.laboració per a la realització d'actuacions de desenvolupament rural sostenible a la Ribagorça Romànica. L'acord, subscrit entre el Secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua i el president de l'Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica, Joan Peralada, compta amb un pressupost de 5 milions d'euros per al 2011, finançats íntegrament pel Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM).

El concert permetrà finançar actuacions en matèria d'infraestructures, comunicacions, equipaments i accions estratègiques en matèria de millora de la xarxa viària i les telecomunicacions. A més, facilitarà el suport als sectors econòmics mitjançant la modernització d'explotacions agràries; suport a la transhumància; conservació de paisatges rurals i  pastures; promoció de productes agroalimentaris locals, entre d'altres.

De la mateixa manera, farà possible millores tant mediambientals, en muntanyes i hàbitats naturals, com de serveis públics, a través de l'optimització de proveïments d'aigua, xarxa de gas natural, equipaments esportius i centres culturals polivalents.

Així mateix, el conveni de col.laboració amb l'Associació de Ribagorça Romànica potenciarà la conservació del patrimoni cultural i la formació, divulgació i assessorament. A més, preveu el seguiment de les actuacions mitjançant una Comissió, en les quals estan representades també les comunitats autònomes d'Aragó i Catalunya.

Les actuacions de suport del MARM al territori pluriregional de la Ribagorça Romànica daten del 2008, quan es va signar un conveni marc amb l'Associació per dur a terme un projecte pilot de desenvolupament rural sostenible en zones de muntanya. Concretament, beneficia els municipis del Pont de Suert, la Vall de Boí, Tremp, Vilaller, Aren, Bonansa, Isàvena, Les Paules, Montanui, Pont de Montanyana, Sopeira, Torre la Ribera, Vall de Lierp i Veracruz, pertanyents a Catalunya i Aragó.

Mostrar formulari de contacte