Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Ministeri de Transports licita la millora d'un tram de 3 quilòmetres de l'N-260 a Puigcerdà

El Ministeri de Transports licita la millora d'un tram de 3 quilòmetres de l'N-260 a Puigcerdà

Es preveu ampliar la via, a la zona de la recta de Queixans, amb un sistema de "2+1" per evitar els avançaments perillosos. El model també s'implantarà a dos punts de l'N-II a l'Alt Empordà
Puigcerdà, amb la carretera N-260 en primer terme (Foto: Aj. Puigcerdà / arxiu)
27/06/2022 13:30

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha anunciat aquest dilluns la licitació de la millora d'un tram de la carretera N-260, concretament al pas pel terme municipal de Puigcerdà. Aquest projecte contempla la creació d'un tercer carril en aquesta via.

Concretament, el MITMA planteja que el tram, que correspon a la recta de Queixans, passi a tenir el sistema conegut com a "2+1"; és a dir, dos carrils en un sentit de la marxa i un carril a l'altre sentit, amb una mitjana de separació entre els dos sentits de circulació. Segons el ministeri, l'objectiu és reduir el risc d'accidents en punts on hi sol haver avançaments perillosos, com és el cas d'aquesta recta, a més de facilitar-hi que els avançaments siguin segurs i sense necessitat d'envair el carril contrari.

Dins d'aquesta actuació s'hi ha inclòs dos altres punts de la demarcació de Girona considerats com a punts negres, en aquest cas a l'Alt Empordà. Són la carretera N-II al pas per Bàscara -també en un tram de 3 km- i un altre tram d'aquesta via, de 5 km, entre Capmany i la Jonquera. En aquests dos punts també es preveu implantar-hi el "2+1" i, per tant, eixamplar la carretera. El contracte de licitació per aquestes tres obres és de 7,1 milions d'euros.

Mostrar formulari de contacte