Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El MNAC torna a exhibir el romànic del Pirineu

El MNAC torna a exhibir el romànic del Pirineu

La nova presentació dóna més valor a la pintura sobre taula i l'escultura en fusta El patrimoni pirinenc, amb l'absis de Taüll al capdavant, suposa el principal reclam del museu barceloní
Pantocràtor de Taüll
30/06/2011 09:43

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ha completat la remodelació d'obres del romànic del Pirineu, que suposen una de les joies de la instal.lació barcelonina. El procés de remodelació va començar el 15 de novembre passat, amb el tancament al públic de les sales.

Aquesta remodelació, que no afecta aspectes arquitectònics, ha suposat una actualització de la presentació de les obres d'art i una posada al dia de les instal·lacions i de la il·luminació.

El MNAC conserva la més important i variada col·lecció d'art romànic del món, entre la qual destaca, pel seu caràcter únic, la pintura mural amb els absis procedents de les esglésies de l'Alt Pirineu i Aran. L'absis de Sant Climent de Taüll, de fet, s'ha convertit en la principal icona del museu. També compta amb obres originàries de l'Alt Urgell i conjunts extraordinaris, tant per la seva qualitat com per la seva quantitat, d'escultura en fusta i de pintura sobre taula.

A més de la pintura mural, en la nova presentació també es posa en valor la pintura sobre taula i l'escultura en fusta, i amb una posada en valor de l'orfebreria i l'escultura monumental.

En la nova presentació també s'incorporaran aspectes que expliquen la gènesi de la col·lecció i la tècnica dels arrencaments de pintura mural; i s'actualitzarà la seva lectura d'acord amb les aportacions realitzades en els últims 15 anys gràcies a la investigació realitzada en el propi Museu i pels investigadors del món acadèmic en general.

Mostrar formulari de contacte