L'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell serà present a la 20a edició de les Trobades Culturals Pirinenques
La jornada, que tindrà lloc dissabte vinent, 28 d'octubre, es farà al monestir de Sant Pere de Rodes. El programa inclou la presentació de treballs de Lluís Obiols, i Cristina Orduña i Antoni Fiol
El monestir de Sant Pere de Rodes, a l'Alt Empordà, acollirà dissabte vinent, 28 d'octubre, la 20a edició de les Trobades Culturals Pirinenques, coordinades per la Societat Andorrana de Ciències. La jornada aglutinarà un total de 17 centres d'estudis dels tres estats del Pirineu, des de l'Aran i la Ribagorça fins a l'Empordà, entre els quals hi haurà l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell.
En relació directa amb comarca alturgellenca, es presentaran els treballs "Identificació i manteniment d'una "Línia Llei" megalítica a la Vall de Cabó", de Cristina Orduña Ponti i Antoni Fiol Colomar, i "Un castell medieval als inicis de l'edat moderna: Montferrer al segle XVI", de Lluís Obiols Perearnau.
Durant la jornada també es donarà a conèixer el llibre que recull les intervencions de les 19es Trobades Culturals Pirinenques, celebrades l'octubre de 2022 a Matamala (Capcir). En aquest cas, a més de comunicacions d'àmbit més general, la publicació inclou textos relacionats específicament amb l'Alt Urgell escrits per Daniel Fité Erill ("Més enllà de la mina "Josefina": l'explotació minera a Tuixent ara fa cent anys", Lluís Obiols Perearnau ("Algunes dades sobre l'explotació del bosc de Sant Joan de l'Erm al segle XVI") i Climent Miró Tuset ("El monestir de Santa Cecília d'Elins i l'explotació dels recursos naturals a la muntanya de Castilló (s. IX-XI)").
L'assistència a les trobades és gratuïta però, a causa de la singularitat del lloc on se celebra, és necessari fer la inscripció prèvia a l'adreça sac@andorra.ad.
Programa de la 20a edició de les Trobades Culturals Pirinenques