Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El MoraBanc Andorra, amb la salvació a l'abast després de vèncer a Saragossa (80-83)

L'equip tricolor surt de la zona de descens i es jugarà la permanència a l'última jornada, aquest dissabte a casa (20.45 h) contra el Lenovo Tenerife. Ara els andorrans estan empatats amb el Casademont mateix i amb l'Urbas Fuenlabrada

Casademont-MoraBanc (Foto: BC MoraBanc Andorra)
11/05/2022 10:40

El MoraBanc Andorra afrontarà l'última jornada de la Lliga ACB amb possibilitats de salvar la categoria. De fet, aquest dimarts a la nit el conjunt tricolor ha aconseguit sortir de la zona de descens gràcies a la victòria in extremis a la pista del Casademont, a Saragossa (80-83).

Amb només un partit més per jugar, els andorrans són ara en 16a posició amb un balanç d'11-22, empatats a victòries amb dos equips més: Urbas Fuenlabrada (15è) i Casademont (17è). Ara el cuer (18è) és l'Hereda San Pablo Burgos, amb 12-20. Per damunt d'ells, l'Obradoiro és 14è, també amb 11 victòries, però té un partit pendent, el que ha de jugar aquesta tarda (18.00 h) a la pista del Joventut.

La permanència del MoraBanc es decidirà aquest dissabte a l'última jornada, en horari unificat (20.45 h). Al Poliesportiu d'Andorra la Vella, rebran un rival difícil com és el Lenovo Tenerife, que aquest diumenge passat es proclamava campió de la FIBA Champions League en emportar-se la final contra el Baxi Manresa, a Bilbao. Els insulars són en 5a posició i per tant ja tenen assegurada la presència als 'playoff', tot i que encara tenen opcions de quedar entre els quatre primers i tenir avantatge de camp als quarts de final. Per això, el conjunt d'Óscar Quintana es prepara per a un partit difícil, tot i que confia en les seves possibilitats després d'haver derrotat els darrers dies fins a tres rivals directes.

Pel que fa justament a aquests rivals, dos d'ells, l'SPB i el Fuenlabrada, s'enfrontaran a la mateixa hora a Burgos, cosa que significa que un dels dos perdrà. De la seva part, l'Obradoiro rebrà el València (3r) i el Casademont visitarà l'UCAM Múrcia, que és 9à i es juga l'accés als 'playoff'.

Pel que fa al partit de Saragossa, el MoraBanc va estar amb l'aigua al coll en molts moments però al final va aconseguir una victòria èpica i vital. El Casademont va dominar els dos primers quarts, amb marcadors de 18-12 al primer període i 36-28 al descans. A la represa, el bloc pirinenc va reaccionar i va igualar el partit per situar-se amb 50-48 a deu minuts del final i acabar empatant (64-64).

La pròrroga també es va acabar amb empat i es va haver d'anar a un segon temps afegit, en què finalment, després de 50 minuts en joc, els andorrans es van acabar emportant el partit per 80-83, amb protagonisme de Hannah i Morgan (17 punts cadascun). Després de la botzina final, els jugadors van pujar a la grada per agrair personalment el suport dels aficionats que s'havien desplaçat a la capital aragonesa.