Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Mundial d'eslàlom incentiva la participació dels països amb menys recursos

El Mundial d'eslàlom incentiva la participació dels països amb menys recursos

L'objectiu és garantir l'expansió de l'esport per mantenir-lo dins el programa dels Jocs Olímpics La ICF, el comitè organitzador i les federacions catalana i espanyola hi posen els mitjans
Parc del Segre - Competició
11/08/2009 16:14

El Campionat del Món de Canoe Slalom, que es disputarà al Parc Olímpic del Segre del 9 al 13 de setembre, ha creat una iniciativa solidària destinada als països amb menys recursos, perquè puguin participar-hi amb el màxim de facilitats.

Aquest pla també té com a objectiu garantir que l'eslàlom segueixi sent esport olímpic, ja que els requisits clau que imposa el Comitè Olímpic Internacional (COI) són "l’equitat i la universalitat". Això implica que cada esport olímpic tingui una important presència a tot el món. Per això, la Federació Internacional de Canoa (ICF) ha posat en marxa un pla de desenvolupament per difondre la pràctica d’aquesta modalitat als cinc continents i augmentar el nombre de països practicants.

El camp d’entrenament serà del 26 d'agost a l'1 de setembre, amb ús exclusiu del canal per als països participants. Un cop acabada l'estada, entrenaran amb la resta de federacions fins a l'inici del Mundial. De moment ja s'hi han inscrit Nigèria, el Marroc, Uganda, l'Argentina, Colòmbia, Costa Rica, Veneçuela, el Kazajstán, l’Uzbekistán, el Líban, Malàsia, el Nepal, Taiwan, Turquia, Tailàndia, Hongria, Armènia, Ucraïna, Bielorússia i les Illes Cook.

La ICF pretén que aquest pla perduri en el temps amb la implicació de federacions estatals que tinguin vincles històrics amb els països implicats. És el cas de les federacions espanyola i portuguesa amb Andorra i l'Amèrica Llatina, de la Gran Bretanya amb la Commonwealth, de França amb el Marroc i del Japó i Austràlia amb els països asiàtics.

Des del Mundial d’Ausburg del 2003, la ICF i el Comitè Organitzador organitza un camp d’entrenament, per acollir fins a 30 places de palistes de països en els quals s’està desenvolupant la modalitat, però que encara no tenen entitat pròpia per participar per ells mateixos al Campionat del Món. Al camp de treball s’equiparà tots els participants amb el material específic de la modalitat, assistits per un grup d’entrenadors.

La ICF es fa càrrec de totes les despeses de transport dels palistes i el Comitè Organitzador assumeix l’allotjament i les dietes, mentre que les federacions catalana i espanyola faciliten el material esportiu. Mitjançant aquest projecte, el Comitè Organitzador es garantirà la presència de fins a 75 països diferents.

D'altra banda, el programa dóna també preferència als països que puguin aportar més noies al seu equip. I de cara als propers Jocs Olímpics de Londres 2012, la ICF ha establert un programa per detectar futures promeses de l’esport per a les federacions en vies de desenvolupament.

Mostrar formulari de contacte