Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El nou Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, a punt

El nou Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, a punt

La inauguració la presidirà aquest divendres el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras L'edifici consta de dues plantes amb sales per a documentació, consultes i activitats, entre d'altres serveis

Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell
Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell
10/06/2010 10:33

Aquest divendres a les 6 de la tarda es farà l'acte d'inauguració del nou Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell. L'acte serà encapçalat pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. També hi serà el director territorials de Cultura a Lleida, Ferran Rella.

L’equipament és un edifici de nova planta, de dues plantes i amb una superfície útil de 1.227 metres quadrats, ubicat al final del carrer Sant Ermengol de la Seu. Disposa de moll de càrrega, sala de recepció i tria de la documentació, àrea de desinfecció, magatzems, sala de treball, sala de consulta i despatxos. A més a més, té biblioteca auxiliar i una sala polivalent amb capacitat per a 50 persones.

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha invertit 2.556.273 euros en la construcció i equipament de l’arxiu. L’Ajuntament de la Seu d’Urgell, de la seva part, va cedir el terreny.

Conveni per l'Arxiu de les Valls d'Àneu

Abans d'aquesta inauguració, Joan Manuel Tresserras signarà al matí un conveni per a la gestió de l'Arxiu Històric de les Valls d'Àneu, que des d'ara s'intregrarà a l'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà. L'acompanyaran el president del Consell Comarcal pallarès, Xavier Ribera, i l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas. El centre es va crear el 1988. El conseller també s'aproparà a l’Ecomuseu d’Àneu, futur SAM de l’àrea del Pirineu.

Mostrar formulari de contacte