Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El nou Govern d'Andorra comença a treballar

El nou Govern d'Andorra comença a treballar

Els ministres nomenats ja han jurat el càrrec. Jordi Gallardo és el nou titular d'Economia; Eric Jover, de Finances; Maria Ubach, d'Exteriors, i Ester Vilarrubla, d'Ensenyament

Acte de jurament dels nous ministres andorrans (Foto: Govern d'Andorra)
Acte de jurament dels nous ministres andorrans (Foto: Govern d'Andorra)
23/05/2019 10:34

El nou Govern d'Andorra ja està configurat. Aquest dimecres els ministres nomenats pel cap de Govern, Xavier Espot, han jurat el càrrec en un acte a l'Auditori Nacional, a Ordino. L'executiu, que serà plenament paritari, està format per 12 ministres, la secretària general, un secretari, el cap de Gabinet i la cap de Protocol, amb la presència de membres de tres partits: Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos.

Els nous membres del Govern són: Jordi Gallardo com a ministre de Presidència, Economia i Empresa, Eric Jover (ministre de Finances i Portaveu), Maria Ubach (Afers Exteriors), Josep Maria Rossell (Justícia i Interior), Jordi Torres (Ordenament Territorial), Víctor Filloy (Afers Socials, Habitatge i Joventut), Sílvia Calbó (Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat), Verònica Canals (Turisme), Joan Martínez Benazet (Salut), Ester Vilarrubla (Educació i Ensenyament Superior), Judit Pallarés (Funció Pública i Reforma de l'Administració) i Sílvia Riba (Cultura i Esports). Tots han jurat o promès el càrrec aquest dimecres mateix tret de Sílvia Riba, que ho farà les properes setmanes.

També han jurat el seu càrrec el secretari d'Estat d'Afers Europeus (directament adscrit al cap de Govern), que serà Landry Riba; la secretària general, Ester Fenoll; el cap de Gabinet del cap de Govern, Guillem Casal, i la cap de Protocol del Govern, Maria Marina.

Xavier Espot ha manifestat el repte d'Andorra de "consolidar el seu propi model de creació de riquesa i de progrés social, de fer front al repte de la sostenibilitat i de la lluita contra el canvi climàtic, de potenciar un sistema educatiu plural i singular i d'implementar una política cultural pròpia que permeti projectar la pròpia identitat cap al futur". Espot hi ha afegit la necessitat "d'impulsar la participació ciutadana, millorant els mecanismes d'informació i de transparència comptant amb la col·laboració dels treballadors públics". El nou cap de Govern ha declarat que aquests reptes s'han d'assumir des de la diversitat de les forces polítiques, donant resposta a la demanda que van fer els electors en els passats comicis del 7 d'abril. Finalment, ha agraït a tots els càrrecs la seva vocació de servei.

Mostrar formulari de contacte