Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Palau Robert exposa el patrimoni romànic i els atractius naturals de la Vall de Boí

El Palau Robert exposa el patrimoni romànic i els atractius naturals de la Vall de Boí

La mostra estarà oberta al públic de l'1 de desembre al 8 de gener
26/11/2011 19:16

El Palau Robert donarà a conèixer, de l’1 de desembre al 8 de gener, el patrimoni romànic i els atractius naturals de la Vall de Boí, municipi format per vuit nuclis de població, a l’exposició itinerant “La Vall de Boí, Patrimoni de la Humanitat”. Aquesta és una de les actuacions programades pel Patronat i el Centre del Romànic de la Vall de Boí amb motiu del 10è aniversari de la declaració del conjunt romànic de la Vall de Boí com a Patrimoni Mundial.

L’acte inaugural tindrà lloc el 30 de novembre, a les 19.30 hores, a la Sala 2 del Palau Robert. Assistiran a la presentació el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès; la directora general de Turisme, Marián Muro, i l’alcalde de la Vall de Boí, Joan Perelada.

L’exposició l’organitza el Patronat i el Centre del Romànic de la Vall de Boí, amb el suport del Palau Robert. S’hi proposa un recorregut pels principals moments històrics d'aquesta vall del Pirineu català, des de la construcció del seu important conjunt d'esglésies romàniques fins als nostres dies.

L’eix vertebrador d’aquesta proposta és el romànic, però s’hi presenta informació de tota la vall (del Parc Nacional d’Aigüestortes i de les diferents activitats culturals i turístiques), ja que el valor del conjunt romànic no es pot deslligar de les característiques del seu entorn.

La mostra és molt visual, amb imatges que permeten gaudir de l’art, dels paisatges i de la muntanya d’una vall oberta al món, patrimoni de la humanitat. La mostra també descobreix l’autenticitat de la vall gràcies a la gent, homes i dones que al llarg dels segles han conservat el seu paisatge, la seva cultura, les seves tradicions, preservant-los per a la humanitat.

L'exposició està formada per quatre àmbits relacionats amb els principals moments històrics de la vall: l'edat mitjana, la primera meitat del segle XX, l'actualitat i el futur. Així mateix, s’acompanya de l’audiovisual “El futur de la vall”. En aquest treball els nens que van néixer el 2000, any de la declaració com a Patrimoni Mundial, fan un recorregut per la Vall de Boí.

Presentació del llibre “Cuina i terra de la Vall de Boí”

D'altra banda, el dijous 1 de desembre es presentarà el llibre d’Editorial Meteora “Cuina i terra de la Vall de Boí”, coincidint amb aquesta exposició. L’acte tindrà lloc a les 19.30 hores, a la Sala Cotxeres, amb la presència de l’alcalde de la Vall de Boí, Joan Perelada, i dels editors Maria Dolors Sàrries i Jordi Fernando.
 

Mostrar formulari de contacte