Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Jussà acull un seminari sobre turisme i mobilitat sostenible a les zones de muntanya

El Pallars Jussà acull un seminari sobre turisme i mobilitat sostenible a les zones de muntanya

Tindrà lloc dimecres vinent i s'hi presentaran iniciatives pioneres de zones com els Alps, França i Catalunya
17/02/2015 14:26

Aquest dijous, 19 de febrer, es durà a terme a l’Epicentre, a Tremp, el primer seminari “Turisme i mobilitat sostenible en zones de muntanya”, en el qual es presentaran iniciatives i experiències tant dels Pirineus com d’altres destinacions d’Europa.

El programa preveu la participació del president dels Alpine Pearls, Peter Brandauer, que és també alcalde de Werfenweng, i Karmen Mentil, gerent d’una xarxa de 27 destinacions dels Alps que treballen conjuntament en la dinamització turística dels seus territoris i el 2011 van ser guardonats com un dels millors exemples de turisme sostenible del món amb el prestigiós premi Tourism for Tomorrow Award.

La jornada inclou també la presentació d’iniciatives vinculades a trens turístics i altres zones de muntanya a França. Una de les sessions, a càrrec de Cristina Prat, directora de la Comunitat de Treball dels Pirineus, vol presentar les oportunitats de finançament de projectes turístics, per exemple amb el programa Interreg Transfronterer Espanya-França-Andorra. Jordi Escribà, de B Link, parlarà del nou període comunitari de la Unió Europea 2014-2020.

Una altra de les experiències que es donaran a conèixer és Itinerànnia, una xarxa de camins que connecten el Ripollès amb la Mediterrània i que ja està essent utilitzada per operadors turístics de tot el món. Així mateix, es presentaran exemples més propers, com la iniciativa Senderistes Benvinguts, que crea una marca tipològica d’establiments adaptats al senderisme, Vine al Pallars, Viu el Jussà, el Cinquè Llac, el Telefèric de la Vall Fosca així com de productes turístics vinculats al Tren dels Llacs.

La jornada s'acompanyarà de la degustació de productes alimentaris del territori, una visita a l’Epicentre i un networking entre els diferents participants del seminari.

L’objectiu del seminari és analitzar conjuntament les oportunitats que té el Pallars Jussà per consolidar-se com una destinació especialitzada en el turisme sostenible i que utilitza la mobilitat “suau” (a peu, BTT, en tren, etc.) com un element diferenciador per millorar el posicionament de les empreses en els mercats europeus. Des del Consell Comarcal s’està treballant en la línia de bastir un projecte de cooperació internacional al voltant de la mobilitat sostenible i la promoció turística de les zones de muntanya.

Mostrar formulari de contacte