Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Sobirà reivindica formar part de la candidatura olímpica dels Jocs d'Hivern

El Pallars Sobirà reivindica formar part de la candidatura olímpica dels Jocs d'Hivern

El president comarcal, Carles Isús, es mostra contundent i diu que no es poden permetre "quedar al marge d'uns Jocs Olímpics, com ja va passar al 92"

Foto en què apareix el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús (Fotos d'arxiu/ACN)
Foto en què apareix el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús (Fotos d'arxiu/ACN)
25/09/2019 19:15

El Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà ha reivindicat que la comarca formi part de la candidatura olímpica dels Jocs d'Hivern. Precisament, aquesta qüestió serà el primer punt de l'agenda de la reunió de la comissió bilateral entre el Pallars Sobirà i el Govern de la Generalitat, que podria celebrar-se durant la primera quinzena d'octubre.

El president del Consell Comarcal, Carles Isús, explica que ara mateix es desconeix si "el Pallars Sobirà estarà inclòs en el projecte olímpic" i manifesta que no es té informació sobre aquesta qüestió. Així mateix, alerta que la comarca no es pot permetre "una altra vegada" quedar al marge d'uns Jocs Olímpics, "com ja va passar al 92". El Consell Comarcal recorda que el Pallars Sobirà disposa de 4 estacions d'esquí: Port Ainé, Espot, Tavascan i Virós-Vallferrera. A més a més, a la comarca hi ha una part de les pistes de Baqueira Beret, al sector de la Bonaigua.

El president comarcal insisteix en el fet que la participació als Jocs és un tema que els preocupa i, per tant, manifesta que seran "molt pesats" i, si cal, "molt impertinents", per no quedar fora de la candidatura. Isús especifica que el Pallars hi vol ser col·laborant i fent el que comporti estar present en el desenvolupament de la proposta.

Tema central del Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà

Els Jocs Olímpics d'Hivern van ser el tema principal del Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà, que es va dur a terme la passada setmana. El president del Consell Comarcal del Sobirà considera que no formar part de la candidatura olímpica voldrà dir "quedar fora del desenvolupament d'aspectes importants com les comunicacions, les telecomunicacions o d'altres infraestructures", a més de comportar un augment les desigualtats i desequilibris entre territoris pirinencs.

Mostrar formulari de contacte