Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc del Segre projecta una ruta de BTT que travessaria tot el nord de Catalunya

El Parc del Segre projecta una ruta de BTT que travessaria tot el nord de Catalunya

El centre de bicicleta de muntanya estrena subcentre a l'estació d'esquí de fons de Sant Joan de l'Erm

Parc Olímpic del Segre
Parc Olímpic del Segre
12/07/2007 13:29

El director del Parc Olímpic del Segre, ha manifestat que des del seu Centre de BTT es vol impulsar la creació d'una ruta de bicicleta tot terreny que travessi tot el nord de Catalunya. Pel que fa a la comarca de l'Alt Urgell, que ja disposa de 1.000 quilòmetres senyalitzats de circuits, Ganyet ha explicat que la intervenció seria mínima, ja que només s'hauria de col·locar senyalització específica.

Actualment, s'està treballant conjuntament amb Turisme de Catalunya i els centres BTT de la resta de comarques i la nova ruta podria estar enllestida de cara a la temporada vinent. L'eix estaria promocionat per Turisme de Catalunya i cada centre tindria cura del manteniment i de la senyalització del seu tram.

Una de les novetats que ha posat en marxa aquesta temporada el Centre de BTT del Parc del Segre és un nou subcentre, ubicat a l'estació d'esquí de fons de Sant Joan de l'Erm, des d'on a partir d'ara també es poden iniciar les rutes de bicicleta tot terreny que s'ofereixen.

Pel que fa a les activitats aquàtiques que ofereix el Parc Olímpic, Ganyet ha manifestat que la sequera que pateix actualment el riu Segre no és un problema, ja que les instal·lacions disposen d'una mini-central hidroelèctrica que permet assegurar els cabals dels canals independentment de les aportacions del riu.

Durant els mesos d'estiu, que són la temporada alta per al Parc, Ganyet espera consolidar l'activitat 'open-kayak', semblant al ràfting però sense guia i de només una o dues places, que permet més llibertat de moviments però no requereix l'experiència que cal per practicar el piragüisme. La temporada d'estiu d'enguany es preveu similar o fins i tot superior a la de l'any passat en quant a nombre de visitants, que van ser uns 35.000, una xifra que suposa el 70% del total anual. Segons Ganyet, el ràfting és l'activitat que té més èxit pel fet que permet gaudir dels canals d'aigües braves sense tenir experiència en aquest tipus d'esports.

De cara l'any vinent, alguns dels projectes previstos són la modificació del canal d'iniciació per fer-lo més fàcil, l'ampliació de vestuaris i la renovació i l'engrandiment de l'assecador del material.

Mostrar formulari de contacte