Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc Natural de l'Alt Pirineu optarà a l'obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible

El Parc Natural de l'Alt Pirineu optarà a l'obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible

Acord al Parlament català a instàncies d'Agustí López, diputat de CIU La proposta destaca el benefici que obtindran els establiments turístics del Pallars Sobirà i de l’Alt Urgell amb l'adhesió a la CETS
Parc Natural de l'Alt Pirineu
10/12/2009 11:20

El diputat de CiU i alcalde de Sort, Agustí López, s'ha felicitat aquest dijous en un comunicat de premsa pel fet que ha aconseguit que la Comissió de Medi Ambient del Parlament aprovés una proposta de resolució de CiU en la qual es reclamava “l’obtenció de la Carta Europea de turisme sostenible per al Parc Natural de l’Alt Pirineu”. Més concretament, la iniciativa, aprovada després d’incorporar una esmena del Tripartit, exposava que s’havien d'implementar "les mesures de gestió que permetin plantejar l’obtenció de la Carta Europea de turisme sostenible (CETS) per al Parc Natural de l’Alt Pirineu”.

López ha posat èmfasi en “l’innegable" benefici que obtindran els establiments turístics del Pallars Sobirà i de l’Alt Urgell amb l’adhe­sió del Parc Natural de l’Alt Pirineu a la CETS. El Parc Natural de l’Alt Pirineu abasta territoris de 13 dels 15 municipis del Pallars Sobirà i de 2 municipis de l’Alt Urgell, "tots ells amb un vector econòmic amb un clar component turístic i una gas­tronomia amb molta personalitat".

La Carta europea de turisme sostenible als espais naturals protegits (CETS) va ser fruit d’un intens debat entre representants de parcs i d’associacions de turisme de tota Europa. La seva presentació oficial va tenir lloc l’any 1998. La CETS és, entre altres coses, un contracte entre els empresaris turístics i els gestors ambientals (que en el cas català és el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Cata­lunya llevat de la província de Barcelona). La carta estableix un contracte renovable cada 5 anys que preveu compromisos i objectius comuns. També és una marca europea d’acreditació i una eina de planificació i pro­gramació turística.

Set parcs europeus van ser els primers en obtenir la cer­tificació durant l’any 2001. A dia d’avui ja són 15 els parcs del territori espanyol que l’ostenten, 13 a la Co­munitat autònoma d’Andalusia i només 2 catalans, el Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa i el Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Mostrar formulari de contacte