Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc Natural de l'Alt Pirineu vol regular l'accés motoritzat a les pistes forestals

El Parc Natural de l'Alt Pirineu vol regular l'accés motoritzat a les pistes forestals

Es vol evitar així episodis polèmics com ara l'entrada de vehicles tot terreny als circuits de les estacions d'esquí nòrdic. L'espai natural augmenta notablement el pressupost i disposa enguany d'1,7 milions d'euros
Vehicles tot terreny ocupant els circuits de Sant Joan de l'Erm, el desembre de 2015
22/03/2017 10:00

Els responsables del Parc Natural de l'Alt Pirineu volen regular la circulació motoritzada per a finalitats lúdiques a l'hivern, per evitar que les pistes que s'utilitzen per a aquesta pràctica quedin malmeses. Aquesta decisió s'ha pres arran de la proliferació de vehicles de persones foranes en pistes del Parc, fins i tot en els circuits d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm, durant la temporada d'hivern. El tema s'ha tractat aquest dimarts a la Junta Rectora, amb l'objectiu de redactar una ordenança homogènia per a la totalitat de l'espai natural i poder actuar en cas de comportaments incívics.

Durant la reunió, Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals, també ha destacat a l'ACN l'augment de pressupost del Parc de l'Alt Pirineu per aquest 2017. La Generalitat li ha assignat una previsió de més d'1.700.000 euros, respecte de la quantitat d'1 milió d'euros amb què comptaven al 2016.

Entre les inversions previstes amb aquest augment pressupostari hi ha l'arranjament de la pista del Pla de Boet i un centre de serveis a Ginestarre. Aquest 2017 serà el Govern el qui arrangi el ferm i els talussos de la pista d'accés a la Pica d'Estats, però de cara al futur seran l'EMD d'Àreu i del Parc Natural de l'Alt Pirineu els qui posaran uns petits pagaments per accedir a aquesta zona, molt concorreguda per visitants d'arreu. Amb els diners recaptats es podria fer el manteniment i no haver de recórrer al Govern per fer aquestes tasques, ha dit Miralles.

Durant la Junta Rectora s'ha parlat de la futura ampliació del Parc Natural i s'ha dit que està prevista per abans de l'estiu, ara ja resoltes totes les al·legacions.

Mostrar formulari de contacte