Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc Natural del Cadí-Moixeró retira desenes d'arbres caiguts amb els aiguats a la zona del coll de Pendís

El Parc Natural del Cadí-Moixeró retira desenes d'arbres caiguts amb els aiguats a la zona del coll de Pendís

Personal tècnic ha treballat durant aquesta setmana en el manteniment i neteja dels camins i pistes del parc. També ha organitzat dues jornades participatives a la Seu d’Urgell i Bagà
16/11/2018 15:25

Personal tècnic del Parc Natural del Cadí-Moixeró ha retirat aquesta setmana desenes d’arbres caiguts a conseqüència dels forts aiguats registrats durant les darreres setmanes en aquesta zona. Concretament, han treballat en el manteniment i neteja de camins i pistes forestals d’accés al coll de Pendís, al coll de Trapa i a Prats de Moixeró, al terme municipal de Riu de Cerdanya.

Els arbres impedien en alguns casos la circulació. Es tracta, sobretot, de pins, alguns arrencats d’arrel per les precipitacions caigudes que també van ser en forma de neu i acompanyades de ràfegues de vent fort.

Les dimensions d’algun dels arbres i la seva localització, juntament amb les nevades excepcionals d'inici de novembre, han dificultat el desenvolupament de la tasca de retirada. La neteja ha permès recuperar els camins i pistes afectats per la vegetació caiguda, i facilitar el pas a la ramaderia, el veïnat i les persones que visiten el parc.

Jornades de participació ciutadana

D’altra banda, el Parc Natural del Cadí-Moixeró ha organitzat dues jornades de participació ciutadana en el marc del nou Pla Estratègic d’Educació i Voluntariat Ambientat als parcs naturals pel període 2019-2022 aprovat pel Departament de Territori i Sostenibilitat el passat mes de setembre. Les jornades, celebrades a la Seu d’Urgell i Bagà el 7 i 8 de novembre, respectivament,  han comptat amb l’assistència de prop d’una vintena de persones, representants d’escoles, empreses i administracions locals del territori.

L’objectiu del pla és reconèixer i consolidar l’educació i el voluntariat ambiental com a àmbits d’actuació fonamentals dels espais naturals de protecció especial, que requereixen planificació, recursos adequats i treball en xarxa amb agents diversos.

La trobada de la Seu d’Urgell es va dur a terme conjuntament amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu, atès que ambdós parcs comparteixen en bona mesura persones, entitats i institucions que treballen a la comarca de l’Alt Urgell en temes d’educació ambiental i voluntariat.

Les dinàmiques de treball plantejades en els dos grups participants van generar un recull de propostes d’actuacions que seran utilitzades en l’elaboració d’aquest Pla Estratègic, que ha de servir de base per elaborar l’any 2019 el corresponent Pla d’Acció.

  • Retirada d'arbres al Parc Natural del Cadí-Moixeró (Foto: Territori)
  • Reunió a la Seu d'Urgell (Foto: TES)

Mostrar formulari de contacte