Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parlament aprova el dictamen sobre les vegueries

El Parlament aprova el dictamen sobre les vegueries

El document ha rebut el suport del Tripartit però l'oposició hi ha votat en contra CiU i PPC portaran el projecte al Consell de Garanties Estatutàries

Vegueria de l'Alt Pirineu i Aran
Vegueria de l'Alt Pirineu i Aran
28/05/2010 09:47

El Parlament ha aprovat en la Comissió d'Afers Institucionals el dictamen de la Llei de vegueries amb el rebuig dels tres grups de l'oposició. De fet, tant CiU com el PPC portaran el projecte al Consell de Garanties Estatutàries, fet que retardarà un mes la seva tramitació.

El dictamen s'aprova després que el tripartit hagi pactat amb el Síndic d'Aran unes modificacions que estableixen que el territori aranès formarà part de la vegueria de l'Alt Pirineu mentre no hi hagi un canvi en la Constitució. El diputat Lluís Corominas ha argumentat que CiU rebutja la llei i, de forma especial, aquestes modificacions, ja que creu que "és la Llei de l'Aran l'ha que ha de definir la situació d'aquest territori". La federació plantejava excloure Aran de la vegueria i establir la relació institucional amb Catalunya en matèria de cooperació local en aquesta nova llei.

Després de la votació, el text s'haurà de sotmetre a debat i aprovació al pledel Parlament. Amb tota probabilitat això no passarà almenys fins al juny.

Mostrar formulari de contacte