Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parlament aprova una proposta de CiU de suport al pasturatge extensiu

El Parlament aprova una proposta de CiU de suport al pasturatge extensiu

La mesura vol compensar la tasca dels ramats en la neteja del sotabosc i, per tant, en la prevenció d'incendis forestals

30/05/2008 16:22

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Xavier Pallarès, ha mostrat la seva satisfacció després que la federació nacionalista aconseguís l’aprovació d’una proposta de resolució per a establir un sistema de primes compensatòries per al pasturatge extensiu.

Durant la Comissió d’Agricultura del Parlament, i malgrat l’oposició del tripartit, CiU ha aconseguit, gràcies al vot ponderat, aprovar una iniciativa en la qual s’insta el Govern de la Generalitat a “aprovar un sistema de primes compensatòries per exercir el control de les zones de pastura i matoll, mitjançant el pasturatge controlat, en terrenys aptes com a tallafocs per a la prevenció dels incendis forestals”.

De fet, en reiterades ocasions s’ha manifestat a la cambra catalana la necessitat de fomentar el pasturatge als boscos, amb l’objectiu tant de disminuir la càrrega combustible del sotabosc com d’incentivar la ramaderia i les activitats tradicionals contribuint així a mantenir els ecosistemes i la població rural al territori.

No obstant, el Govern de la Generalitat no ha desenvolupat cap mesura específica d’atorgament de primes compensatòries per als ramaders que es dediquen o es volen dedicar al pasturatge extensiu, contràriament al que ja funciona fa anys a altres països de la Unió Europea. Com ha explicat Pallarès, es tracta d’una pràctica que també s’ha posat en funcionament a zones properes a Catalunya, com és el País Valencià i Aragó.

Mostrar formulari de contacte