Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parlament aprova una proposta per avançar en les obres del reg de la conca de Tremp

El Parlament aprova una proposta per avançar en les obres del reg de la conca de Tremp

El text, presentat pel diputat del PSC Òscar Ordeig, insta el Govern a executar-ne la primera fase. El projecte global té un cost total de 80 milions d'euros
Conca de Tremp
24/05/2016 18:04

La Comissió d’Agricultura del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta de resolució, presentada pel grup parlamentari del PSC, per instar la Generalitat a finalitzar la primera fase de les obres del reg de la Conca de Tremp.

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, s'ha felicitat per l'acord i ha afirmat que “hi ha infraestructures, com és el cas del reg de la Conca de Tremp, que responen més a una qüestió de voluntat i de gestió que no pas de disponibilitat pressupostària”. El parlamentari urgellenc ha valorat que “malgrat que encara no es concreti l’acabament de tota l’obra, s'ha aconseguit que el Govern es comprometi a continuar amb la modernització, tot concretant i publicitat el calendari d’actuacions i etapes a executar de la part d’obra executada”.

El diputat socialista ha puntualitzat que estaran "expectants, sobretot, per tal que almenys la primera fase de la infraestructura, de 8 milions d'euros i que porta un any aturada per la fallida d’un dels socis de la UTE adjudicatària, pugui ser una realitat ben aviat”. Alhora, Ordeig ha dit que “el Govern haurà de concretar les previsions de licitació per continuar amb la modernització d’aquest regadiu, que malgrat el seu elevat cost, és cabdal pel sector agropecuari del Pallars Jussà, com també per a les seves empreses i entitats”. Des del PSC consideren que “és de justícia garantir obres com aquesta, després que les comarques del Pirineu hagin patit el darrer any una retallada del 40% en inversions mentre la mitjana catalana pujava un 12%”.

La Comissió d’Agricultura ha aprovat també una altra proposta de resolució del grup socialista per “elaborar una Llei de Caça pròpia de Catalunya”. Òscar Ordeig valora que s'ha aconseguit "el compromís del Govern per tal d’iniciar en breu el procés participatiu entre entitats i sector implicats i presentar aquest projecte de Llei aquest mateix 2016”. El diputat detalla que “Catalunya és la única Comunitat Autònoma de l’Estat que encara es regula per una Llei estatal de 1970; per tant, procedent de la dictadura”, i que cal "una llei que ens permeti contemplar les especificats de Catalunya en aquest àmbit, mentre es vol avançar tant ràpid en processos sense fons ni forma”.

Mostrar formulari de contacte