Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parlament debat aquest dijous la nova llei de pesca continental

El Parlament debat aquest dijous la nova llei de pesca continental

Els Consells Comarcals pirinencs i algunes societats de pesca han demanat que s'ajorni l'aprovació Òscar Augé defensa la nova llei i subratlla que ha estat "àmpliament consensuada"
Augé - Buenaventura
16/12/2009 18:28

El debat parlamentari per sotmetre a aprovació la nova llei de pesca continental se celebrarà aquest dijous. La posada en comú del document es farà malgrat que la setmana passada els Consells Comarcals de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà van donar suport a un manifest conjunt en què reclamaven a tots els grups polítics catalans aturar la tramitació de la nova normativa i reobrir el debat amb els afectats.

Aquest document, que ja s’ha fet arribar a consistoris com el de la Seu per augmentar-ne el suport, és un intent per reprendre el diàleg. Segons ha explicat el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, "no es tracta d'anar en contra de res ni de ningú, sinó demanar que s'escolti el territori i buscar punts de trobada".

El text del departament de Medi Ambient i Habitatge ha registrat canvis durant la seva tramitació, però encara topa amb el rebuig d’algunes societats de pesca i alguns ens polítics. Enfront això, el director adjunt del Departament de Medi Ambient a l'Alt Pirineu i Aran, Òscar Augé, ha defensat en una entrevista a RàdioSeu la nova normativa i ha afirmat que "millorarà l'actual marc legal, que encara arrenca de l'antic règim franquista, ja que és de l'any 1942". Augé també defensa que el document no criminalitza en cap cas les societats de pescadors "garants que els rius de l'Alt Pirineu i Aran es trobin en bon estat".

En un altre sentit, el polític pirinenc ha remarcat que la llei ha estat “àmpliament consensuada” després de cinc anys de debat amb els implicats. Malgrat tot, Augé ha qualificat de “lícita” la postura d’algunes entitats i ens públics per demanar que s’integrin altres peticions que no s’han inclòs en el text definitiu.

Mostrar formulari de contacte