Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parlament emplaça el Govern a avançar en l'aprovació del Pla Director sobre l'ordenació del congost de Mont-rebei

El Parlament emplaça el Govern a avançar en l'aprovació del Pla Director sobre l'ordenació del congost de Mont-rebei

Descartada l'opció de declarar el Montsec parc natural sense que hi hagi una partida pressupostària

Congost de Mont-rebei (Foto: ACN)
Congost de Mont-rebei (Foto: ACN)
05/12/2019 09:20

La Comissió de Territori del Parlament ha aprovat aquest dimecres part de la Proposta de resolució del grup de Catalunya en Comú-Podem sobre l'ordenació del congost de Mont-rebei. En concret, el punt que insta el Govern a aprovar un Pla Director que reculli les normes d'ús, de seguretat de l'espai, les activitats econòmiques, regulació de la navegació de l'espai, aparcament i l'accés, que s'ha aprovat per unanimitat.

En canvi, s'han rebutjat els altres dos punts de la Proposta de resolució de CATECP que emplaçaven l'executiu català a declarar el Montsec parc natural i habilitar-hi les partides pressupostàries necessàries, i a crear una taula estable de coordinació entre els ens afectats per Mont-rebei com és el cas dels governs de Catalunya i de l'Aragó, la Fundació Catalunya-la Pedrera, municipis afectats, diputacions i consells comarcals.

Des dels grups de JxCat i Republicà han recordat que aquesta taula ja està creada i que està treballant per redactar el Pla Director per tal de compatibilitzar els usos turístics amb la preservació natural de l'entorn. Tot i això, han valorat positivament la incorporació de la Fundació Catalunya-la Pedrera –propietària de l'espai- a la taula de coordinació. A la vegada, els dos grups que integren el Govern han qüestionat la necessitat de declarar, en aquests moments, el Montsec com a Parc Natural sense que hi hagi una partida pressupostària específica al respecte, ja que aquesta declaració suposaria restar recursos a la resta de parcs naturals del país, segons han assenyalat.

Mostrar formulari de contacte