Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parlament Europeu admet a tràmit la queixa contra el projecte de la línia d'alta tensió Peñalba-Isona

El Parlament Europeu admet a tràmit la queixa contra el projecte de la línia d'alta tensió Peñalba-Isona

L'al·legació de la Plataforma Contra l'Autopista Elèctrica diu que el traçat plantejat passa per zones protegides

11/01/2012 09:25

La Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica ha rebut la notificació que el Parlament Europeu ha admès a tràmit, amb data 4 de gener, la queixa contra el projecte de la línia d'alta tensió Peñalba-Isona. Aquesta queixa exposa que el traçat proposat per Red Elèctrica, promotora del corredor, coincideix amb el traçat descartat el 2004 entre Graus-Isona i comportarà una greu afectació a nombrosos espais d'interès comunitari inclosos a la Xarxa Natura 2000.

El membre de la Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica, José Ramón Doz, remarca que l'actual traçat "és encara pitjor que l'antic" perquè passa per un espai protegit més gran. Per Doz, aquest fet "deixa en entredit el compromís de l'estat espanyol pel que fa a la protecció d'espais naturals".

De moment, la Plataforma valora molt positivament l'acceptació a tràmit de la queixa, ja que compensarà el fet que les al·legacions que es van presentar al projecte "es van resoldre de manera genèrica i donant la mateixa resposta a les més de mil presentades".

Doz requereix, tant al Parlament Europeu com a la Comissió, la seva intervenció i la immediata paralització del projecte de línia de molt alta tensió que ha d'unir Catalunya i Aragó passant pel Pallars Jussà. 

Mostrar formulari de contacte