Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El patrimoni sacre aranès, recollit per primer cop en una exposició i un llibre

El patrimoni sacre aranès, recollit per primer cop en una exposició i un llibre

La mostra, que es podrà visitar el proper hivern, es basarà en la planimetria, fotografies i documentació de 42 esglésies i capelles de la Val d'Aran

Església de Vilac, a la Val d'Aran (Foto: Conselh Generau d'Aran)
Església de Vilac, a la Val d'Aran (Foto: Conselh Generau d'Aran)
20/08/2018 12:05

El Conselh Generau d'Aran, juntament amb el Bisbat d'Urgell, el Museu de la Val d'Aran, l'Escola Superior d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l'Escola Superior d'Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), està preparant una exposició sota el títol "Aran + Me Fecit", sobre el patrimoni sacre aranès. La mostra, que es podrà visitar el proper hivern, ensenyarà tant la planimetria com fotografies i documentació de 42 esglésies i capelles de la Val d'Aran. A més, també s'està treballant, de forma paral·lela, en la redacció d'un llibre que explicarà i mostrarà l'estat actual de tot aquest patrimoni.

Per tal de tirar endavant les dues propostes, s'ha constituït un comitè editorial integrat per Jèp de Montoya, assessor de Cultura del Conselh Generau d'Aran; Elisa Ros Barbosa, responsable de l'Àrea de Patrimoni Cultural del Conselh; Josep Maria Mauri Prior, vicari general del Bisbat d'Urgell; Josep Lluís Ginovart, catedràtic de l'Escola Superior d'Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya, i Agustí Costa, professor de l'Escola Superior d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili.

Aquest comitè serà l'encarregat de convidar a col·laborar en el projecte als diferents especialistes, i també s'ocuparà de supervisar els continguts, maquetació i disseny de la publicació. El llibre serà editat en llengua aranesa. Tanmateix, amb la voluntat de fer arribar els seus continguts a especialistes i persones interessades pel patrimoni de la Val d'Aran, més enllà de l'àmbit territorial de la comarca, el Conselh ha encarregat la traducció dels articles també al català, castellà, francès i anglès.

Textos introductoris

L'edició del llibre comptarà amb els textos introductoris de l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives, i del síndic d'Aran, Carlos Barrera. A més dels articles dels membres del comitè editorial, l'edició comptarà amb les aportacions de destacats especialistes mundials com Serge Brunet, de la Universitat de Montpellier; Manuel Castiñeiras, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); i Howard Bradley, de la Universitat de Cambridge, entre d'altres.

Mostrar formulari de contacte