Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Patronat de Turisme de la Diputació destina més de dos-cents mil euros als consells comarcals per a la promoció turística

El Patronat de Turisme de la Diputació destina més de dos-cents mil euros als consells comarcals per a la promoció turística

Aprovat un increment de 15.000 euros per a la subvenció de la Càtedra de Turisme d'Interior i de Muntanya, que executa treballs d'anàlisi i recerca sobre el turisme a la demarcació de Lleida

Estació d'esquí (Foto d'arxiu)
Estació d'esquí (Foto d'arxiu)
08/06/2023 12:45

El consell d’administració del Patronat de Turisme de la Diputació, reunit aquest dimecres sota la presidència del vicepresident quart en funcions de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi, ha aprovat la concessió de les subvencions als consells comarcals de la demarcació de Lleida per a la promoció turística als diferents mercats per a aquest any 2023. L'import global dels ajuts és de 207.000 € i la quantitat màxima per a cada ens s'ha estipulat en 18.000 €, excepte en el cas de la Cerdanya, dividida en dues demarcacions, que rebrà 9.000 €. Per la seva banda, la Val d’Aran no figura entre els beneficiaris de la subvenció, atès que la col·laboració en matèria turística es regeix pel conveni marc de col·laboració signat entre el Conselh Generau d’Aran i la Diputació de Lleida.

D'altra banda, el consell d’administració també ha aprovat la quarta addenda del conveni de col·laboració estratègica entre la Diputació de Lleida i la UdL per la qual s’incrementa en 15.000 € la dotació que aportarà el Patronat de Turisme a la Càtedra de Turisme d’Interior i de Muntanya, de tal manera que l'import s'estableix en 30.000 € amb l’objectiu de poder executar els treballs d’anàlisi i recerca de la realitat turística al territori.

Finalment, s'ha aprovat ampliar en dos mesos el termini de resolució i notificació de les convocatòries i bases específiques per a la concessió de subvencions als ajuntaments per a la redacció de projectes de promoció turística i la implementació d’accions de promoció turística de gestió municipal. El termini màxim per resoldre i notificar les subvencions previstes en el marc de les convocatòries i bases mencionades finalitzarà el 17 d’agost per a la redacció de projectes de promoció turística i el 18 d’agost per a la implementació d’accions de promoció turística. Cal recordar que les bases de subvencions destinen 300.000 € a aquestes àmbits. Ambdues línies d’actuació van destinades a ajuntaments de municipis amb menys de 20.000 habitants.

Balanç de la temporada d'esquí

En el decurs de la reunió del Consell d’Administració, el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre, ha explicat les dades de tancament de  la temporada d’esquí 2022-2023 a les estacions del Pirineu de Lleida. Durant la temporada 2022-2023 els onze centres d’esquí alpí i nòrdic del Pirineu de Lleida han venut  1.448.000 forfets, enfront els 1.492.841 de la millor campanya, la de 2021-2022. Aquest balanç representa el segon millor resultat de la història, amb xifres que se situen només un 3 % per sota de les de 2021-2022.

Tot i les bones xifres obtingudes en el seu conjunt, els resultats no han estat iguals per a totes les estacions, essent les de nòrdic i la de Port del Comte les que han sortit més perjudicades per les altes temperatures i poques precipitacions de neu en general. La calor i la falta de neu suficient en alguns complexos van fer que només Baqueira Beret, Boí Taüll i Port Ainé poguessin arribar fins al final de temporada el dia 10 d’abril, Dilluns de Pasqua. Alegre ha explicat també que amb les dades de la temporada d’esquí, més el bon comportament turístic per Setmana Santa, el primer quadrimestre d’enguany ha consolidat els bons resultats del 2022 en el mateix període de temps i per sobre de les dades d’abans de la pandèmia.

Mostrar formulari de contacte