Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell acorda iniciar els tràmits per aplicar avortaments farmacològics

El Patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell acorda iniciar els tràmits per aplicar avortaments farmacològics

L'objectiu és oferir aquest servei el més aviat possible. En paral·lel també s'avança en la creació d'una empresa pública per a la gestió del centre mèdic urgellenc
Hospital de la Seu d'Urgell
17/03/2021 20:20

El Patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell ha acordat aquest dimecres en una reunió ordinària iniciar els tràmits per poder practicar l'avortament farmacològic. Així ho ha explicat el seu president i alcalde de la capital alturgellenca, Jordi Fàbrega, que confia que es pugui incloure aquesta prestació "com més aviat millor".

El batlle urgellenc considera que la posada en marxa de la tramitació és important perquè poder avortar és "un dret de les dones". Així mateix, manifesta que és "una responsabilitat del sistema públic" oferir el màxim d'opcions de la cartera de serveis del Departament de Salut.

El passat 8 de març, Fàbrega ja va explicar que fa temps que al Sant Hospital s'està treballant des de l'àrea maternoinfantil per veure com fer compatible el dret a l'avortament farmacològic amb el de l'objecció de consciència dels sanitaris. En aquest sentit, a l'Hospital del Pallars s'ha aconseguit recentment oferir la possibilitat d'avortar mitjançant el desplaçament de professionals de l'Arnau de Vilanova de Lleida.

Cal destacar que també l'Hospital de Cerdanya com l'Espitau Val d'Aran estan seguint aquesta fase del procés per facilitar la interrupció farmacològica de l'embaràs.

Petició durant el 8-M

La petició de poder avortar al Pirineu ha centrat bona part de les reivindicacions del 8-M d'enguany, amb concentracions a la Seu i a d'altres punts del territori. El Col·lectiu Feminista Alt Urgell ha dut a terme diverses accions per demanar que les dones que volen dur a terme una interrupció de l'embaràs no s'hagin de desplaçar fora de la capital alturgellenca. També el ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat una moció en aquest sentit.

Empresa pública per gestionar l'Hospital de la Seu

En un altre ordre de coses, Jordi Fàbrega ha informat que avancen les gestions per crear una empresa pública que assumeixi la titularitat i la gestió de l'Hospital de la Seu d'Urgell, mantenint el Patronat com un òrgan consultiu i de relació amb la ciutadania.

 

Mostrar formulari de contacte