Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PDECat demana a Foment solucions urgents als problemes de l'Eix Pirinenc

El PDECat demana a Foment solucions urgents als problemes de l'Eix Pirinenc

Josep Lluís Cleries, Mayte Rivero i Llàtzer Sibís denuncien els col·lapses a Gerri de la Sal per les obres a la travessia del poble. La formació sobiranista també reclama més seguretat a l'N-230
Representants del PDECat, a les obres de l'N-260 a Gerri de la Sal (Foto: ACN)
10/11/2016 21:05

Una representació de líders territorials del PDECat al Pirineu, encapçalada per senadors del partit, han denunciat la situació de manca d'inversió del govern de l'Estat respecte a les dues principals vies que gestiona a la regió: les carreteres N-260 (Eix Pirinenc) i N-230. La trobada l'ha encapçalat el portaveu de la formació sobiranista al Senat, Josep Lluís Cleries, que ha apuntat que "no s'inverteix ni tan sols el que hi ha pressupostat, que ja és poc''.

La senadora pirinenca Mayte Rivero ha demanat solucions urgents en temes de seguretat per a la N-230 i de millora de comunicacions per a la N-260. Rivero ha explicat que, més enllà de la vella reivindicació de les infraestructures pendents, també reclamen millores de neteja de la llera dels rius -depenents de la CHE, una revisió del cadastre pel que fa a edificacions rústiques que es computen com a urbanes i millores al Parc Nacional d'Aigüestortes relacionades amb la promoció i serveis d'aquest espai protegit.

La trobada s'ha fet a Gerri de la Sal, on el Ministeri de Foment està executant la millora de la travessia urbana. Rivero ha lamentat que Foment no accedís a la creació d'una Comissió de seguiment de l'obra en la qual els representants polítics en formessin part.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, hi ha afegit que cal "mesures urgents" per solucionar "els col·lapses que s'originen els cap de setmana" en aquest punt de la N-260. Al nucli urbà de Gerri de la Sal, a causa de les obres que s'hi estan realitzant, es dóna pas alternatiu als vehicles. Sibís ha insistit en la seva reclamació a Foment que reforcin els semàfors amb personal els caps de setmana per evitar col·lapses i quilomètriques cues de vehicles, especialment ara que començarà la temporada d'esquí. El principal motiu és que es dóna el mateix temps d'entrada al Pallars com de sortida.

Pel que fa al cadastre de les edificacions rústiques, Rivero ha lamentat a través de l'ACN que l'increment "té efectes colaterals pels fills dels propietaris" i ha explicat que en alguns casos s'han denegat beques universitàries relacionades amb aquest aspecte, en considerar aquestes edificacions agràries o ramaderes com urbanes. Rivero ha dit que demanen que es reverteixi aquesta situació "que fa perdre oportunitats econòmiques a moltes famílies".

Tot aprofitant la visita a Gerri, Rivero ha explicat que reclamaran una millora per les salines de Gerri de la Sal.

 

Mostrar formulari de contacte