Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El peramolí Jesús Bach, guanyador del Concurs Guillem de Berguedà de Declamació de Poesia Trobadoresca 2020

El peramolí Jesús Bach, guanyador del Concurs Guillem de Berguedà de Declamació de Poesia Trobadoresca 2020

La crisi sanitària de la COVID-19 ha obligat a organitzar una versió en línia del certamen. El premi consisteix en un dinar per a dues persones ofert pel restaurant Ca l'Amador de Josa de Cadí

Jesús Bach (Foto d'arxiu/Facebook)
Jesús Bach (Foto d'arxiu/Facebook)
02/09/2020 12:22

El peramolí Jesús Bach ha estat el guanyador del Concurs Guillem de Berguedà de Declamació de Poesia Trobadoresca 2020, amb la lectura del poema "S'allarga el dia en tendre excés", de Guillem de Cabestany. El Consell Comarcal de l'Alt Urgell li va notificar la decisió del jurat el passat mes d'agost. El premi consisteix en un dinar per a dues persones ofert pel restaurant Ca l’Amador de Josa de Cadí, el xef del qual, Diego Alías, va ser elegit 'Cuiner de l’any' a Catalunya el 2015.

Bach ha agraït el guardó i ha explicat que li satisfà el fet d'haver participat en el certamen. "Sóc una persona vinculada al món associatiu i sé l'esforç que hi ha darrere d'aquestes iniciatives", ha dit. Pel que fa a les circumstàncies excepcionals de l'edició d'enguany, el premiat ha destacat que el confinament també ha servit per potenciar la creativitat, "malgrat que les condicions de salut i  econòmiques de cada persona han estat molt diverses".Jesús Bach ha incidit en la importància de l'entonació, l'expressivitat i el sentiment a l'hora de recitar poesia trobadoresca i ha especificat que va triar un poema de Guillem de Cabestany perquè el recorda de quan el va estudiar al batxillerat.

Versió en línia del concurs

Cal recordar que la crisi sanitària derivada de la pandèmia de la COVID-19 va obligar a suspendre l’edició d’enguany del Festival Càtar a Josa de Cadí, que s’havia de celebrar el dia 2 d’agost vinent, davant les dificultats per garantir les mesures de seguretat i prevenció necessàries en aquestes circumstàncies. Com a alternativa, les entitats organitzadores de la jornada van programar una versió telemàtica del concurs Guillem de Berguedà de Declamació de Poesia Trobadoresca.

En l’edició de 2020, el concurs s'ha dut a terme en versió en línia, tot i que mantenint l’essència de sempre. Els participants han hagut d’enviar un enregistrament en vídeo de la seva declamació. Podien triar qualsevol poema de qualsevol trobador i tenien l’opció de recitar-lo de memòria o llegit, de manera individual i sense cap tipus d’acompanyament musical.

 

Mostrar formulari de contacte