Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pirineu crema

El Pirineu crema

Els Bombers treballen en l'extinció del foc de la muntanya de Calbinyà, a prop de la Seu, i en un mínim de tres sinistres més També s'ha detectat incendis a Montanissell, Baix Pallars i el Pont de Suert
Incendi 08.03.2012 - 2
08/03/2012 15:34

Els Bombers treballen des de primera hora de la tarda en l'extinció d'un incendi a la muntanya de Calbinyà, entre Arcavell i Llirt, al municipi de Valls de Valira. El foc continua actiu des de les dues del migdia. En aquests moments, hi han desplaçades al lloc  dues dotacions dels Bombers, una d'elles provinent d'Andorra.

L'alcalde de les Valls de Valira, Ricard Mateu, ha explicat a RàdioSeu que s'ha demanat suport aeri per aconseguir controlar les flames, ja que hi ha tres focus actius i el vent complica les tasques d'extinció.

En la mateixa línia, Josep Maria Troguet, veí de Calbinyà, ha advertit de la necessitat que es desplacin a la zona mitjans aeris, ja que en cas contrari veu molt difícil que es pugui controlar el sinistre.

Sobre aquest punt, la direcció general d'Emergències ha informat a l'Ajuntament de la Seu que el vent dificultava precisament que s'apropessin avionetes o helicòpters a la zona. Emergències ha habilitat un centre de comandament avançat al parc de Bombers de la Seu.

A les finques de la zona s'ha hagut d'agrupar el bestiar per prevenir l'arribada del foc o bé que es vegi afectat per la fumera. L'avenç del foc es veu facilitat per l'extrema sequera, la baixa humitat i cops de vent que han vorejat els 100 km/h. A tot plegat, Josep M. Troguet hi ha afegit el fet que "el bosc està brut".

Segons han informat els bombers, 17 dotacions tracten també d'extingir des de la una del migdia un foc que crema prop de la carretera, entre Organyà i Montanissell. Aquest incendi també s'ha vist afavorit pel vent que tornava a bufar a la zona i que, segons alguns testimonis, ha tombat una torre elèctrica de recent instal·lació a la vall de Sallent.

Deu minuts més tard, ha començat un altre incendi de vegetació al Pont de Suert (Alta Ribagorça), que afecta el fons del Barranc Viu de Llevata. Aquí, hi treballen quatre dotacions.

Ara per ara, el sinistre més greu és el que està afectant el municipi de Baix Pallars, fins al punt que ha obligat a tallar la carretera Nacional 260 en dos punts diferents, als quilòmetres 285 i 285,5. Hi treballen 35 dotacions. L'origen de l'incendi s'ha detectat a prop de Gerri de la Sal. S'ha hagut de desallotjar el nucli de Peramea, on hi ha una vuitantena d'habitants censats.

Mostrar formulari de contacte