Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El ple de la Diputació de Lleida aprova la seva entrada a la XAL

El ple de la Diputació de Lleida aprova la seva entrada a la XAL

La proposta ha comptat amb els vots a favor de CiU, ERC i Convergència Aranesa, i l'abstenció de PSC i PP La integració de les corporacions provincials catalanes a la Xarxa Audiovisual Local ha de reforçar la comunicació de proximitat
Diputació de Lleida 03.2015
20/03/2015 20:45

La Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres en sessió plenària la seva incorporació a la Xarxa Audiovisual Local (XAL). L'entitat supramunicipal se suma així a les corporacions de Barcelona i Girona, que ja han donat el seu vistiplau a la nova estructura, a l'espera que Tarragona faci el mateix en els propers dies. La proposta ha comptat amb els vots a favor de CiU, ERC i Convergència Aranesa.

La incorporació de la Diputació lleidatana al consell d'administració de la XAL era un dels primers punts de l'ordre del dia. En total han estat 16 els vots a favor, ja que els 9 diputats que sumen el PSC i el PP s'han abstingut.

L'impuls definitiu a la comunicació de proximitat

La integració de les quatre corporacions a la XAL vol reforçar el paper d'aquesta plataforma de suport a les ràdios i televisions locals de tot país. A més, l'estructura quedarà definitivament legitimada, ja que fins ara era només la Diputació de Barcelona la que la sustentava, tot i oferir serveis a mitjans d'arreu de Catalunya.

Nova figura jurídica

Una cop la Diputació de Tarragona s'hagi sumat a la iniciativa, se signarà un conveni pel qual la XAL, que actualment és una societat mercantil, esdevenidrà una societat anònima. A més, canviarà la denominació de l'empresa, que passarà a ser la de Xarxa de Comunicació Local.

Tant la junta general com el consell d'administració incorporaran nous membres que, de manera proporcional al pes de cada corporació, representaran les quatre diputacions. Actualment, és el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, qui presideix l'òrgan de govern de l'entitat.

Mostrar formulari de contacte