Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Ple de la Diputació aprova el Pla de Camins per un valor de 5,4 milions d'euros

El Ple de la Diputació aprova el Pla de Camins per un valor de 5,4 milions d'euros

També ha donat el vistiplau al Pla de Cooperació Municipal per fer front a les despeses derivades de la campanya agrària 2023 i a l'actualització del catàleg de la xarxa local

Ple de la Diputació de Lleida (Foto: Diputació de Lleida)
Ple de la Diputació de Lleida (Foto: Diputació de Lleida)
16/02/2023 17:21

El Ple de la Diputació de Lleida, presidit per Joan Talarn, ha fet aquest dijous l’aprovació inicial del Pla econòmic per a ens locals en matèria d’arranjament de camins (gener 2023-juny 2024), amb una dotació de 5,4 milions d'euros, adreçat als ajuntaments i entitats municipals descentralitzades (EMD) de la demarcació de Lleida, per al finançament de despesa corrent derivada de l’arranjament de camins de titularitat dels ens locals. Concretament, es destinen 5.080.860,00 euros per a ajuntaments i 319.140 euros per a Entitats Municipals Descentralitzades (EMD).

Els criteris de distribució que hi figuren detallen que hi haurà un 6% fix per EMD; un 50% per a municipis; un 25% pel que fa a nombre de nuclis de cada municipi, i un 19% segons l’extensió en km2 del municipi. L’Ajuntament de Lleida queda exclòs d’aquests criteris i rebrà 81.000 € de la dotació total.

Per aplicar els criteris en relació amb el nombre de nuclis, es té en compte els nuclis poblats de cada municipi, excloent els polígons, en la relació sobre Població del Padró continu per Unitat Poblacional de l’INE a data 1 de gener de 2022; i per aplicar els criteris en relació amb l’extensió dels municipis, es distribueix proporcionalment tenint en compte l’extensió en km2 de cada municipi en relació amb el conjunt dels municipis beneficiaris.

Actualització del catàleg de la xarxa local i altres qüestions

Durant el Ple també s’ha fet l’aprovació inicial de la modificació del Pla de Cooperació Municipal per fer front a les despeses derivades de la campanya agrària 2023, amb una dotació de 400.000 euros. D’altra banda, s’ha donat el vistiplau a l’aprovació de l’actualització del catàleg de carreteres de la xarxa local a 31 de desembre de 2022, que consta de 789,2 km, amb 786,8 km d’itinerari convencional; 453 metres d’estructures aïllades, i 11,6 km d’accés a poblacions per variants.

Així mateix, s’ha aprovat l’adhesió de la Diputació de Lleida a l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030. Aquest compromís, suposa l’alineament de l’estratègia corporativa de la Diputació de Lleida amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per tal d’identificar els objectius i fites que aborden els seus projectes i programes; l’establiment de protocols i indicadors que facilitin la tasca de seguiment del grau de contribució i d’assoliment d’aquests objectius, i donar exemple i acompanyament als ens locals perquè també alineïn els seus projectes amb els ODS.

Finalment, s’ha donat llum verda a l’aprovació inicial de la modificació del Pla de Cooperació Municipal d’Inversions 2020-2021, en què s’allarga el termini màxim d’execució i justificació de les actuacions més enllà del 31 de desembre de 2023, si l’ens beneficiari ha sol·licitat un canvi de destinació.

Llibre de l’il·lustrador Marçal Abella

El Ple s’ha iniciat amb el lliurament del llibre ‘Estacions de Lleida’, de l’il·lustrador Marçal Abella, “un recorregut per totes les estacions de les línies ferroviàries que creuen les Terres de Lleida, algunes d’elles ja enderrocades”, segons ha explicat Joan Talarn. 

Mostrar formulari de contacte