Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El ple de la Seu aprova el Pla Especial del Catàleg del Patrimoni

El ple de la Seu aprova el Pla Especial del Catàleg del Patrimoni

El document es trametrà ara a la Comissió d'Urbanisme del Pirineu. Els grups municipals també han donat llum verda a la subscripció d'un contracte de lloguer d'un nou local per a RàdioSeu
Catàleg de Béns Immobles de la Seu
16/11/2017 13:20

El ple de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat el Pla Especial del Catàleg de Béns Protegits de la Seu d'Urgell, un plec normatiu que permet tenir cura del patrimoni més significatiu del municipi; és a dir, el nucli urbà de la Seu, Castellciutat i dels barris. El document es trametrà ara a la Comissió d'Urbanisme del Pirineu perquè li doni el vistiplau definitiu.

El Pla Especial de Protecció (PEP) del Catàleg de Béns Protegits va ser redactat a instàncies de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per un equip tècnic format per Carles Gascón, Marc Vidal i Joan Marquet. La documentació inclou una memòria informativa, històrica i justificativa de l'ordenació, en què es descriu l'objecte, el contingut, la justificació i la metodologia. També s'afegeix el Catàleg de Béns Protegits, amb les fitxes de cadascun dels elements catalogats. A més a més, s'hi pot veure la normativa, en què es fixen les determinacions que regulen les condicions d'ordenació, l'edificació i ús dins de l'àmbit del planejament, i s'adjunten les fitxes de cadascuna de les edificacions a protegir.

L'inventari urgellenc inclou un total de 115 elements, distribuïts segons la seva naturalesa i el tipus de valors associats. Els béns es classifiquen en tres categories: Bé Cultural d'Interès Nacional (17 elements), Bé Cultural d'Interès Local (51) i inventari municipal (34). També inclou 13 elements més que s'emmarquen dins dels jaciments arqueològics i paleontològics.

En relació amb l'aprovació provisional, cal destacar que el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, va indicar durant el plenari que el consistori ha rebut 7 al·legacions al document, tot i que va puntualitzar que un conjunt de propostes no tenien res a veure amb el pla. En tot cas, Fierro va indicar que s'intentarà donar resposta a les inquietuds del veïnat.

Contracte de lloguer d'un local per a RàdioSeu

D'altra banda, el ple de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns la subscripció d'un contracte de lloguer d'un local per a RàdioSeu, ubicat al passeig del Parc. L'espai, propietat del Bisbat d'Urgell, l'ocupava fins ara Ràdio Principat i compta amb un aïllament i una sonorització adequada per acollir l'emissora municipal. La tinent d'alcalde de Comunicació, Anna Vives, va recordar durant el plenari que el trasllat de RàdioSeu, situada actualment a Castellciutat, és "una demanda històrica", que permetrà també apropar l'emissora a la ciutat.

La proposta va rebre el suport d'ERC i la CUP, mentre que Compromís va abstenir-se en considerar que l'opció més viable hauria estat ubicar el servei en un edifici propietat del consistori. El regidor Miguel Perruca va manifestar que "potser la inversió hauria estat més forta al principi, però més viable a la llarga". En aquest sentit, Vives va puntualitzar que no existeix actualment cap immoble de l'Ajuntament on pugui ubicar-se la ràdio. En el debat es va aclarir també que el local paga IBI, una pregunta que va formular la regidora republicana Berta Vidal.

Mostrar formulari de contacte