Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell aprova la modificació de la plantilla orgànica

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell aprova la modificació de la plantilla orgànica

La mesura, acordada per unanimitat, s'emmarca en el procés extraordinari d'estabilització de places públiques endegat a nivell estatal

Ajuntament de la Seu d’Urgell
Ajuntament de la Seu d’Urgell
24/05/2022 10:50

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns, en ple extraordinari, la modificació de la plantilla orgànica del consistori per aquest any 2022. La mesura ha estat aprovada per unanimitat, amb el vot favorable tant de l'equip de govern -Junts i ERC- com de Compromís i la CUP.

Per explicar aquest únic punt de l'ordre del dia, el secretari municipal va concretar que el canvi s'emmarca en el procés extraordinari d'estabilització de plantilles que ha encetat el Govern espanyol i que afecta totes les administracions públiques que tinguin personal interí en situació considerada com d'excés de temporalitat. En el cas de la Seu, i d'acord amb el comitè d'empresa, el procés s'aprofita perquè algunes places consolidades que fins ara han estat de personal laboral passin a ser de funcionari de carrera.

Pel grup de Compromís, Carlota Valls va mostrar el suport a la modificació tot recordant que està vinculada a la Llei 20/2021 aprovada el desembre passat i que té com a objectiu "la reducció de la temporalitat a l'ocupació pública". Valls va recordar que la llei anterior ja limitava la interinitat "a casos excepcionals d'indubtable i estricta necessitat i durant el temps imprescindible", però que "la realitat era que a la pràctica es va fer un abús d'aquestes situacions excepcionals, tal com va dictar el Tribunal de Justícia de la UE, que va deixar molt clar que no es poden cobrir necessitats estructurals de l'administració a través de la figura dels interins". En aquest sentit, la regidora recorda que a les administracions locals es va arribar a una taxa de temporalitat del 30%, una xifra que considera "escandalosa", i que ara l'objectiu és situar-se per sota del 8%. Per això, Compromís veu aquest procés "necessari", no només perquè ara "hi obliga la llei" sinó "per una qüestió de drets laborals i perquè suposarà una millora en la gestió pública". Finalment, Valls va expressar els ànims a l'equip de recursos humans perquè ofereixin el millor assessorament en aquest procés a les persones interessades.

Per l'equip de Govern, la regidora de Recursos Humans, Carme Espuga, va respondre a la petició de transparència per part de Compromís i va puntualitzar que, pel que fa al calendari del procés d'estabilització, es discutirà quan hagi passat el termini de les publicacions. I pel que fa a l'escrit que es farà als treballadors, s'ha redactat des de recursos humans una carta personalitzada per a cada empleat perquè es puguin adreçar a aquest departament a resoldre dubtes, com ara si la seva plaça surt a concurs i si ho farà per concurs ordinari o bé de mèrits. També s'hi té en compte les tretze places que han quedat fora d'aquest procés extraordinari. 

De la seva part, la portaveu de la CUP, Xènia Antona va explicar que donaven suport igualment a la modificació, tal com fan amb tots els acords que provenen de la mesa de negociació laboral de l'Ajuntament.

Mostrar formulari de contacte