Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El poble de Solanell recupera el forn de pa

El poble de Solanell recupera el forn de pa

Nova passa endavant en el projecte per fer renéixer el nucli abandonat Els promotors tenen sobre la taula d'altres propostes per a fer-hi activitats econòmiques i artístiques

Solanell - Forn de pa
Solanell - Forn de pa
13/03/2012 10:24

El poble abandonat de Solanell ha reobert aquest cap de setmana passat el seu forn de pa. La fita es va celebrar amb un esmorzar popular que simbolitzava una passa endavant més en el projecte per tornar a donar vida a aquest nucli despoblat de la vall de Castellbò.

El treball de recuperació del forn de pedra, que feia 200 anys que no funcionava, l'han fet un equip de picapedrers de Mallorca en l'única casa restaurada fins ara. El promotor de la idea, l'arquitecte tarragoní Saül Garreta, creu que l'establiment pot ser viable tot repartint pa, coca i d'altres especialitats artesanes a tots els nuclis del voltant. A més a més, Garreta avança que ja tenen sobre la taula d'altres propostes d'activitats econòmiques o artístiques per dur a terme a Solanell.

En aquest sentit, Saül Garreta assenyala que el projecte Reviure Solanell fuig de l'esquema d'apostar per segones residències i planteja un ús més comunitari del territori. Garreta afirma que l'objectiu final seria aconseguir que el poble arribi a tenir vida pròpia tot l'any i no només els caps de setmana.

La iniciativa ha tingut en tot moment el recolzament de l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò, que facilita els tràmits. Un forner, Ferran Cusidó, ja s'ha compromès a instal·lar-se aquest estiu a Solanell per donar utilitat al forn. La presentació de diumenge es va complementar amb una excursió fins a un altre nucli abandonat de la vall, el de Sendes.

Mostrar formulari de contacte