Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El premi Estel 2007 recau en Josep Vilarrubla 'Pep Diligent'

El premi Estel 2007 recau en Josep Vilarrubla 'Pep Diligent'

La JNC i CDC de l’Alt Urgell lliuraran el pròxim 11 de setembre el guardó en un acte a les 7 de la tarda a la Torre Solsona
Premi Estel - Guanyadors
07/09/2007 13:49

La Joventut Nacionalista de Catalunya i Convergència Democràtica de Catalunya de l’Alt Urgell lliuraran aquest dimarts 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, la novena edició del Premi Estel que enguany recaurà en mans de l’activista cultural urgellenc Josep Vilarrubla.

Josep Vilarrubla, conegut popularment com a “Pep Diligent” ha estat i és un personatge clau de la cultura popular de l’Alt Urgell, donat que ha estimulat i participat en molts dels esdeveniments culturals, popular, folklòrics o tradicionals que se celebren a casa nostra. Pep Diligent ha estat vinculat a l’Ajuntament de la Seu i de Montferrer; al Futbol de la Seu; al Retaule de Sant Ermengol; a la cofraria de Sant Sebastià, entre molts d’altres espais de participació. Però sens dubte ha tingut un paper principal a la cofraria de Sant Antoni, principalment en l’elaboració de la tradicional calderada que cada 17 de gener reparteix miler de racions d’escudella al Passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell.

El Premi Estel va ser instaurat fa nou anys per la Joventut Nacionalista de Catalunya i Convergència Democràtica de Catalunya de l’Alt Urgell per tal de reconèixer la tasca de persones i col·lectius que treballen en el seu dia a dia en favor de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes.

Els guardonats en les anteriors edicions han estat, l’escriptor Joan Obiols, l’associació Amics de la Sardana de La Seu, els diables de l’Alt Urgell, el cor de Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià, la Coral Caterva, el Patronat del Retaule de Sant Ermengol, l’educador Francesc Moix i la Colla de geganter i grallers de la Seu d’Urgell.

L’entrega del Premi, es farà en el marc de la Diada Nacional que ambdues organitzacions celebren com cada any a la Seu d’Urgell, concretament a la Torre Solsona a partir de les 19.00h.

Convergència i la JNC animen als urgellencs i urgellenques a participar dels actes de celebració de la diada, a l’entrega del Premi Estel en especial i a penjar senyeres a finestres i balcons.