Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El primer Bioblitz de la Seu d'Urgell inventaria 54 espècies de flora, 34 d'ocells i 15 de papallones

El primer Bioblitz de la Seu d'Urgell inventaria 54 espècies de flora, 34 d'ocells i 15 de papallones

La nova activitat s'estrena amb nou participants i amb una posada en comú dels resultats a càrrec dels experts. Aquest sistema vol ajudar a implicar la població en l'estudi i el coneixement de la biodiversitat

Primer Bioblitz de la Seu d'Urgell, realitzat al Pla de les Forques
Primer Bioblitz de la Seu d'Urgell, realitzat al Pla de les Forques
21/09/2021 17:50

Aquest dissabte passat la Seu d'Urgell ha viscut el seu primer BioBlitz, un inventari de biodiversitat que va tenir lloc a l’espai natural del Pla de les Forques. Com a resultat d’aquest estudi, al llarg de la jornada es va inventariar 54 espècies de flora, 34 d’ocells i 15 de papallones.

L'acció va comptar amb 9 participants, que van ajudar a fer l'inventari amb l’ajut d’experts. Al final de la jornada es va realitzar una posada en comú dels resultats obtinguts. Una de les conclusions inicials que se n'ha extret és que "la meteorologia és un factor determinant pel que fa l’observació d’espècies, ja que en les sessions en les que el cel estava núvol pràcticament no es van observar papallones, a diferència d’ocells que va ser una de les sessions més prolífiques", segons han explicat els impulsors de la idea.

Pel que fa la flora, cal destacar que a la zona del Pla de les Forques hi abunden les gramínies i les plantes amb espines, com l’argelaga o l’esbarzer, que presenten un mecanisme de defensa per evitar que siguin depredades.

Des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es valora “molt positivament” la realització de la jornada pel fet que "es va poder apropar la natura als ciutadans d’una manera lúdica i atractiva". Per això, es preveu organitzar-ne d’altres edicions de cara a l’any vinent.

Amb aquest primer BioBlitz s’ha pretès donar a conèixer el mètode científic d’estudi de les espècies d’un espai, alhora que se n’inventaria la biodiversitat. El pla també permet que la població prengui consciència de la biodiversitat i de la natura que hi ha en un espai proper a la ciutat, en aquest cas al Pla de les Forques.

Mostrar formulari de contacte