Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Procicat allarga fins al 7 de febrer el confinament per municipis

El Procicat allarga fins al 7 de febrer el confinament per municipis

Es manté l'actual restricció malgrat la reclamació del món local pirinenc perquè es respecti la mobilitat comarcal. També continuen les limitacions vigents al comerç, la restauració i l'activitat esportiva, entre d'altres
Quadre de restriccions vigents a Catalunya (Departament de Salut)
21/01/2021 11:45

El pla Procicat, coordinat pels departaments de Salut i d'Interior de la Generalitat, manté per a tot Catalunya i sense excepcions el confinament per municipis fins al 7 de febrer vinent. El Govern ha comunicat l'allargament durant 15 dies més d'aquesta i de la resta de restriccions vigents, malgrat que des del Pirineu se segueix demanant que aquestes s'adaptin a la realitat de les comarques de muntanya i no s'apliquin de manera uniforme.

Al respecte, en el comunicat publicat aquest dimecres, el Procicat reconeix de bon començament que el manteniment de les limitacions de mobilitat segueix fent que, a efectes pràctics, resti "suspesa" l'autorització de desplaçaments entre la comarca de l'Alt Urgell i el Principat d'Andorra per als residents a ambdós territoris. Només es permet l'accés a d'altres municipis per als supòsits que ja estaven previstos -com ara l'assistència al lloc de treball, retorn al domicili habitual, cura de persones o accés a determinats comerços i serveis- i l'entrada a municipis veïns mitjançant la pràctica d'activitat física a l'aire lliure.

En segon lloc, les trobades familiars o socials segueixen estan limitades a un màxim de 6 persones i dues bombolles de convivència. A aquestes mesures obligatòries s’hi afegeix la recomanació que les reunions o trobades familiars i de caràcter social en espais tancats -incloent els domicilis- es "limitin tant com sigui possible".

En tercer lloc, segueix suspesa l’obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats, i dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials. Els que tenen una superfície útil de venda igual o inferior a 400 metres quadrats només poden romandre oberts de dilluns a divendres. Es manté la limitació de l’aforament al 30% de l’autoritzat i també la resta de mesures organitzatives de seguretat. S’exclouen d’aquestes previsions els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials.

L’horari d’obertura al públic de les activitats permeses en cap cas podrà superar la franja entre les 6 i les 21h, en general; no obstant això, sí que pot arribar fins a les 22h en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment en els serveis de restauració, i fins a les 23h per a serveis de restauració a domicili.

Pel que fa als equipaments esportius, es preveu el tancament dels que es troben ubicats en espais tancats, a excepció de les piscines, l’ús de les quals se sotmet també a condicions especials de control. També continuaran suspeses les activitats del lleure infantil i juvenil i seguirà també suspès majoritàriament el desenvolupament de les activitats extraescolars, que es limiten a aquelles que es realitzin en el centre escolar i en què participin exclusivament alumnes del grup bombolla definit per a l’activitat lectiva.

Finalment, continuaran suspeses les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu. També s’ajornen les competicions esportives, tret de les oficials d’àmbit estatal, internacional i professional, que s’han de celebrar sense assistència de públic.

Mostrar formulari de contacte