Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El programa Esport Blanc Escolar ja abasta 851 alumnes de 22 centres pirinencs

El programa Esport Blanc Escolar ja abasta 851 alumnes de 22 centres pirinencs

El pla de foment dels esports d'hivern dobla el nombre de participants respecte del curs passat. Mitjançant vuit sessions, els infants de les comarques de muntanya poden introduir-se en l'esquí alpí, l'esquí de fons i el surf de neu
Presentació del programa Esport Blanc Escolar 2015-2016
11/11/2015 17:55

La Generalitat posa en marxa la segona temporada del programa 'Esport Blanc Escolar'. El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, i la directora general d'Educació Infantil i Primària, Carme Ortoll, han presentat aquest dimecres a Barcelona la campanya 2015-2016 del programa, que es fa a les comarques del Pirineu. Enguany el pla compta amb més escoles i dobla el nombre d'alumnes participants, dins de l'objectiu de fomentar els esports d'hivern entre els escolars que els poden practicar més a prop de casa.

La fase experimental del pla es va iniciar el curs 2013-2014 en tres comarques, entre les quals ja hi havia l'Alt Urgell. Enguany ja són 22 les escoles participants, de les quals 9 són ZER (Zones Educatives Rurals) i 13 són centres d'ensenyament públics de primària. En total, 851 alumnes, el doble que el curs passat, quan hi van prendre part 404 escolars de 14 escoles. L'increment en el nombre d'alumnes ve donat també per la incorporació dels cursos de 4t de primària.

El programa inclou enguany la realització d'un total de 8 sessions anuals durant el 2n trimestre del curs (de gener a març), distribuïdes en 3 sessions d'esquí alpí, 3 d'esquí de fons i 2 de surf de neu. Cada sessió es porta a terme durant un matí a la setmana, per part de l'alumnat dels cursos de 3r i 4t de primària (8-10 anys), de forma progressiva, de manera que tots els alumnes puguin realitzar aquesta activitat durant dos cursos escolars.

El Govern preveu que "progressivament" vagin entrant al programa tots els centres d'ensenyament de les 9 comarques incloses, amb un horitzó del curs 2018-19 perquè tot l'alumnat de 3r i 4t de primària tingui la possibilitat de participar-hi, segons ha conclòs Tibau. El pla conjunt implica el Departament d'Ensenyament, la Secretaria General de l'Esport, la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, les diputacions, els consells comarcals, el Conselh Generau d'Aran, els consells esportius i les estacions d'esquí.

'El balanç ha estat molt satisfactori des de tots els punts de vista i hem acordat fer un pas més en la seva implementació', ha dit Ivan Tibau. La presentació ha comptat també amb la participació d'Oscar Cruz, president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH); Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), i Xavier Nolla, president de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM).

El programa 'Esport Blanc Escolar' proposa una activitat de formació poliesportiva en esports d'hivern, en el marc curricular de l'assignatura d'Educació Física, però amb un tractament interdisciplinari que permeti treballar el coneixement i respecte de les muntanyes del Pirineu, i del medi natural en general, de la interacció amb els diferents tipus de neu i de persones i professions del territori que s'hi relacionen, i viure en primera persona tots els valors que comporten.

Mostrar formulari de contacte