Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El programa Mesures Actives d'Inserció finalitza amb molt bona participació

El programa Mesures Actives d'Inserció finalitza amb molt bona participació

Una trentena de persones han finalitzat el curs d’inserció laboral realitzat per primera vegada a l’Alt Urgell El programa, destinat a persones amb la Renda Mínima d'Inserció, ha estat finançat pel Fons Social Europeu i el Departament d'Ocupació de la Generalitat

Mesures Actives d'Ocupació
Mesures Actives d'Ocupació
29/04/2015 20:21

Aquest dijous, 30 d’abril, finalitza el programa Mesures Actives d’Inserció per a destinataris de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) que s’ha desenvolupat durant 5 mesos a l’Alt Urgell. L’objectiu del programa ha estat posar a l’abast dels usuaris del programa un seguit de recursos formatius i ocupacionals per tal de situar-los en una millor posició davant la recerca de feina.

La metodologia aplicada en aquest programa ha estat a través d’itineraris personalitzats. La tutorització l’ha dut a terme el tècnic d’inserció, amb entrevistes individualitzades seguint els respectius plans personals, així com també utilitzant l'acompanyament en les sessions grupals i duent a terme un seguiment durant les pràctiques no laborals en empreses del mercat ordinari.

Les sessions formatives han estat una part molt important del programa, en què s’han pogut treballar conceptes com ara el mercat laboral, eines i canals de recerca de feina, motivacions i interessos, procés de selecció, emprenedoria, habilitats socials i noves tecnologies. En aquest darrer punt cal destacar que s’ha aconseguit un 60% d’acreditacions de l’ACTIC (acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació).

Alguns dels beneficiaris del programa han realitzat les pràctiques d’una durada màxima de 100 hores en empreses del territori, majoritàriament en els àmbits de l’atenció a la tercera edat i de la fusteria. Aquest programa ha estat finançat pel Fons Social Europeu i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i s’ha implantat a l‘Alt Urgell a través del Consell Comarcal.

Mostrar formulari de contacte